Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nelu Tătaru: Adaptăm unitățile medicale din țară pentru a putea acoperi necesarul de paturi de terapie intensivă, ventilatoare și spitale suport COVID din zonele cu creștere ridicată (VIDEO)

Nelu Tătaru: Adaptăm unitățile medicale din țară pentru a putea acoperi necesarul de paturi de terapie intensivă, ventilatoare și spitale suport COVID din zonele cu creștere ridicată (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Iul 2020, 12:47
Nelu Tătaru: Adaptăm unitățile medicale din țară pentru a putea acoperi necesarul de paturi de terapie intensivă, ventilatoare și spitale suport COVID din zonele cu creștere ridicată (VIDEO) Politică

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a precizat că autoritățile adaptează „unitățile medicale din județele limitrofe sau din județele aflate la distanță pentru a putea acoperi necesarul de paturi de terapie intensivă, de ventilatoare, cât și de spitale suport COVID”, din zonele în care există acum o creștere ridicată, precum „Dâmbovița, Argeș, Prahova, Brașov, Galați și Municipiul București”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăți, despre acoperirea necesarului de paturi de terapie intensivă, de ventilatoare și spitale suport COVID


 

„Avem Spitalul Elias, cu acel spital din incintă, tot un spital modular care este operaționalizat în acest moment, și avem și unitățile mobile de terapie intensivă, pe care în acest moment le avem trimise către Pitești, Prahova, Galați și Timișoara. Noi adaptăm aceste unități mobile. După cum știți, avem niște județe care în acest moment au o creștere ridicată, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Brașov, Galați și Municipiul București. Adaptăm unitățile medicale din județele limitrofe sau din județele aflate la distanță pentru a putea acoperi necesarul de paturi de terapie intensivă, de ventilatoare, cât și de spitale suport COVID”, a declarat ministrul Sănătății.

Întrebat când se vor susține examenele de rezidențiat pentru specialiști și ce se va întâmpla, Nelu Tătaru a răspuns: După cum știți, și rezidențiatul, și specialitatea, specialitatea care trebuia dată în martie, au fost amânate pentru noiembrie, iar rezidenții din ultimul an au prelungirea ultimului an până pe 31 octombrie. În măsura evoluției pandemiei, noi mizăm pe luna noiembrie pentru examenul de rezidențiat.

„După cum știți, cei care sunt asimptomatici, după maxim 48 de ore de evaluare în unitățile medicale, se indică până la 14 zile izolarea la domiciliu. După cele 14 zile, ei pot să își facă o reevaluare, iar dacă situația o permite, pot avea și o viață liberă dincolo de izolare”, a mai spus Nelu Tătaru.
 

România, aproape 50.000 de cazuri confirmate de COVID-19. Recorduri negative de cazuri noi și pacienți internați la ATI


 

România a contabilizat opt zile consecutive cu peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19, iar bilanțul prezentat joi de către Grupul de Comunicare Strategică a consfințit un nou record negativ din acest punct de vedere, în condițiile în care, potrivit datelor, 1.356 de persoane au fost diagnosticate cu infecție cu coronavirus pe un interval de 24 de ore.

Astfel, per total, bilanțul epidemiei de coronavirus arată că, până la ora actuală, autoritățile române au confirmat la nivel național 49.591 de cazuri de COVID-19 și 2.304 de decese legate de această boală infecțioasă. În plus, numărul de pacienți internați în secțiile de terapie intensivă din țară a trecut în premieră de 400.

Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru