Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nelu Tătaru, după pozițiile contradictorii ale lui Vlad Voiculescu: Orice demnitar care ajunge într-o funcție evaluează orice documente care în acel moment sunt în vigoare (VIDEO)

Nelu Tătaru, după pozițiile contradictorii ale lui Vlad Voiculescu: Orice demnitar care ajunge într-o funcție evaluează orice documente care în acel moment sunt în vigoare (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 08 Apr 2021, 15:58
Nelu Tătaru, după pozițiile contradictorii ale lui Vlad Voiculescu: Orice demnitar care ajunge într-o funcție evaluează orice documente care în acel moment sunt în vigoare (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Fostul ministru Nelu Tătaru, actualul președinte al Comisiei de sănătate din Camerei Deputaților, a oferit o serie de explicații despre înmormântarea bolnavilor decedați de COVID-19, în contextul în care actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut câteva delarații contradictorii pe acest subiect, în sensul că inițial a sugerat că firmele de pompe funebre sunt vinovate dacă au fost înmormântați oameni fără să fie îmbrăcați, pentru ca ulterior să spună că a preluat „o informație parțial greșită” și că într-adevăr ordinul stipula o prevedere de acest gen.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a declarat Nelu Tătaru despre înmormântările decedaților de COVID-19, după pozițiile lui Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății

 

„După cum știți, se face o diferențiere în acest moment între cei care sunt încă pozitivi în momentul decesului sau cei care s-au negativ pe perioada spitalizării. Pentru cei care s-au negativat pe perioada spitalizării, acea ceremonie a înmormântării se face normal, creștinește, conform cutumelor bisericești. Pentru cei care erau pozitivi, conform ordinului pe care îl aveam de anul trecut, se făcea cu izolarea celor care prezentau încă acest virus în momentul decesului”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă, pe baza acelui ordin, persoanele decedate de COVID-19 putea fi îmbrăcate înainte de înmormântare, fostul ministru a explicat: „Potrivit acelui ordin, nu. Plecau efectiv din spital, cei care erau într-adevăr pozitivi și în momentul decesului plecau izolați, după acel ordin, care a fost evaluat și de medicii legiști”.

Întrebat cine ar trebui să îi spună actualului ministru cum arată acel ordin, Nelu Tătaru a afirmat: „Acel ordin există, poate fi consultat. (...) Orice demnitar care ajunge într-o funcție evaluează orice documente care în acel moment sunt în vigoare”.

Într-o conferință de presă susținută joi în fața Ministerului Sănătății, Vlad Voiculescu a afirmat că, „dacă cei de la pompe funebre au înmormântat oameni fără să respecte legea, atunci, da, au făcut acest lucru de capul lor și nu are nimeni din acest minister de ce să își ceară scuze pentru lucrul acesta”.

Ulterior declarațiilor, Vlad Voiculescu a revenit cu o postare pe Facebook, în care a recunoscut că a preluat „o informație parțial greșită” și că în ordinul de ministru se stipulează că o parte dintre cei decedați cu SARS-CoV-2, mai exact cei autopsiați, sunt înmormântați fără haine, o prevedere pe care susține că o va modifica „în cursul zilei de astăzi”Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

 

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tătaru,   Vlad Voiculescu