Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nelu Tătaru: La fiecare eșantion lunar de vaccinuri împotriva COVID-19, România va primi o tranșă de 4,6% / Vaccinul va fi voluntar și gratuit. E singura șansă să putem limita și termina pandemia (VIDEO)

Nelu Tătaru: La fiecare eșantion lunar de vaccinuri împotriva COVID-19, România va primi o tranșă de 4,6% / Vaccinul va fi voluntar și gratuit. E singura șansă să putem limita și termina pandemia (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Noi 2020, 23:02
Nelu Tătaru: La fiecare eșantion lunar de vaccinuri împotriva COVID-19, România va primi o tranșă de 4,6% / Vaccinul va fi voluntar și gratuit. E singura șansă să putem limita și termina pandemia (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat că România va primi o tranșă de 4,6% la fiecare eșantion lunar de vaccinuri împotriva COVID-19. Demnitarul a explicat că un astfel de ser „este singura șansă să putem limita și termina această pandemie”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Nelu Tătaru, despre vaccinul împotriva COVID-19

 

„De la începutul acestei pandemii, s-a lucrat și la nivel european, și la nivelul Comisiei Europene, la care am achiesat și noi încă din primele luni, la descoperirea unui vaccin. Ne imunizăm trecând prin boală sau făcând un vaccin. Existența unui vaccin este cea care la un moment dat va da și semnalul de descendență a acestei pandemii și de limitare a efectelor ei. În condițiile în care s-a mers pe acel vaccin, Comisia Europeană a contractat cu mai multe firme – în acest moment sunt vreo cinci firme cu care sunt și contracte, în care fiecare din țările participante au o cotă parte. Ele vor fi vaccinuri care vor fi produse de diferite firme, vaccinuri care se țin între la 2 și 8 grade sau sunt între -80 și -20 de grade. Sunt eșantioane care vor veni lunar. (...) La fiecare eșantion care va veni noi vom primi tranșa de 4,6%”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri seară, pe B1 TV.

Întrebat de Tudor Mușat care e proiecția de timp în cazul României, în contextul în care Spania și Germania au anunțat vaccinări pentru luna decembrie, ministrul Sănătății a explicat: „Aceste vaccinuri trebuie să fie avizate de Agenția Europeană a Medicamentului. (...) Ajungând în comunitatea europeană, va veni acel aviz. În măsura în care îl vom avea, cât de repede îl vom avea, eu știu, în două săptămâni îl putem și avea la noi pe piață. Firmele au acest vaccin în acest moment. Noi sperăm ca în ianuarie să putem avea prima tranșă și să putem vaccina și, eu știu, prima categorie, care sunt personalul din unitățile sanitare publice și private, în jur de 550.000. Cei fără comorbidități, peste 18 ani, sunt cele care vor primi acest vaccin din martie-aprilie”.

„Creându-ne imunitatea, avem și o scădere a transmiterii în comunitate și atunci vom avea și un număr scăzut. Să ne așteptăm ca la jumătatea anului să fim pe acea pantă în care să putem spune că am limitat această pandemie”, a mai spus Nelu Tătaru.

Întrebat dacă e realist să spunem că la jumătatea anului viitor vom renunța măștile de protecție, ministrul a afirmat: „În condițiile în care evaluarea noastră va fi în fiecare lună... Acum, noi trebuie să înțelegem, vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar și este gratuit. Trebuie să mai și vrem să facem acest vaccin”.

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tătaru