Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Cred că un moment politic a dus la o nesocotire a întregului efort făcut de acest popor timp de două luni şi jumătate, când a fost faza cea mai acută”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Cred că un moment politic a dus la o nesocotire a întregului efort făcut de acest popor timp de două luni şi jumătate, când a fost faza cea mai acută”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Iun 2020, 22:13
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Cred că un moment politic a dus la o nesocotire a întregului efort făcut de acest popor timp de două luni şi jumătate, când a fost faza cea mai acută” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a reiterat că nu vor mai fi relaxate restricții în 1 iulie și susține că, în eventualitate unui al doilea val de COVID-19, „nu mai suntem nepregătiți”. Demnitarul a subliniat din nou cât de important este ca distanțarea fizică și celelalte reguli sanitare și de igienă să fie respectate.
 

Nelu Tătaru, despre situația din România și amânarea relaxării de restricții


 

„Suntem de două săptămâni la o creştere a numărului de cazuri, dar putem gestiona aceste cazuri. Ar trebui, totuşi, ca cei care şi-au asumat măsurile de relaxare, dincolo de Guvern sau Ministerul Sănătăţii, să le şi resecte. Recomand, în continuare, precauţie, reguli de igienă, distanţare fizică, purtarea măştii în spaţii închise sau în mijloace de transport în comun. Avem şi astăzi 388 de cazuri, avem şi astăzi 205 cazuri în Terapie intensivă, avem prezenţă în Urgenţe, avem oraşe şi spitale care au Terapiile intensive pline şi trebuie să transferăm în altă parte. Cred că ne-am relaxat un pic cam devreme”, a declarat Nelu Tătaru, la TVR 1, marţi seara, potrivit News.ro.

Așadar, ministrul Nelu Tătaru a reamintit că a patra etapă de relaxare a restricțiilor, care fusese programată pentru 1 iulie, va fi amânatăA GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

„Am evaluat evoluţia numărului de cazuri, ieri (luni - n.r.) a avut loc şedinţa Grupului tehnico-ştiinţific, iar recomandarea pe care am avut-o a fost de a amâna relaxările pe care le programasem pentru 1 iulie. La fel, în baza acestor recomandări, hotărârea CNSU a salutat aseară amânarea acestor măsuri de relaxare. Avem de două săptămâni o creştere a numărului de cazuri, au fost şi două zile când am avut peste 400 de cazuri, dar ce e mai important este că avem nişte cazuri grave sau critice, cu creştere, de peste 200 a cazurilor din Terapie intensivă. (...) Avem o transmitere comunitară, avem o reacutizare a vechilor focare şi în acelaşi timp avem nerespectarea regulilor”, a declarat Nelu Tătaru.
 

Nelu Tătaru, mesaj pentru cei care nu cred că SARS-CoV-2 există


 

Ministrul Sănătății a vorbit și despre persoanele care nu cred în existența virusului SARS-CoV-2, coronavirusul ce provoacă COVID-19, și le-a transmis să vină în spitale, pentru a se convinge de suferința pacienților testați pozitiv. Cu această ocazie, Nelu Tătaru a explicat, din nou, că boala infecțioasă poate fi mortală chiar și pentru bolnavii mai tineri.

„I-aş ruga să treacă prin spitale sau pe la UPU şi atunci vor vedea că acest virus există, că există forme severe şi se poate muri şi la 30-35 de ani. (...) A încurajat un moment politic această stare de relaxare, mai ales că avusesem trei perioade de relaxare. Începând de la Paşti s-a observat acea relaxare. Cred că un moment politic a dus la o nesocotire a întregului efort făcut de acest popor timp de două luni şi jumătate, când a fost faza cea mai acută”, a mai precizat Nelu Tătaru.

El este de părere că, „cu valul doi nu mai suntem luaţi prin surprindere. În primul val am văzut capacitatea noastră de adaptare, dar şi tăria. Au fost momente când erau demisii, ieşiri la pensie. Atunci a fost un moment de cotitură pentru tot ce înseamnă atitudinea corpului medical. Avem o altă capacitate decât la început, să nu uităm că am plecat de la un centru de testare cu 100 de teste pe zi şi am ajuns la 100 centre de testare cu o capacitate de 17.000 de teste pe zi”.

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru