Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nelu Tătaru: „Nu închizi o țară, ci efectiv zonele unde vezi că transmiterea e accentuată, impunând și alte reguli – carantina este ultima dintre ele”/ Ce a spus ministrul Sănătății despre București (VIDEO)

Nelu Tătaru: „Nu închizi o țară, ci efectiv zonele unde vezi că transmiterea e accentuată, impunând și alte reguli – carantina este ultima dintre ele”/ Ce a spus ministrul Sănătății despre București (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Noi 2020, 21:46
Nelu Tătaru: „Nu închizi o țară, ci efectiv zonele unde vezi că transmiterea e accentuată, impunând și alte reguli – carantina este ultima dintre ele”/ Ce a spus ministrul Sănătății despre București (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat care este strategia autorităților pentru a limita răspândirea virusului și a subliniat, miercuri seară, în direct pe B1 TV, că nu trebuie închisă țara, ci „efectiv zonele unde vezi că transmiterea este accentuată, impunând și alte reguli – carantina este ultima dintre ele”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, despre carantinare

 

„Avem componenta spital, în care noi gestionăm cazurile severe, critice, cele din terapiile intensive și decesele a 10-14 zile în urmă. Ce avem în acest moment în spital ca și cazuri ușoare și medii sau cei care sunt acasă cu simptome și nu se prezintă, vor fi gestionale următoarelor 10-14 zile. Bun, asta este partea medicală. Cazurile care vin, sau infecțiile care se produc se produc în pre-spital, nerespectând niște reguli, că vrem sau nu vrem, trebuie să o recunoaștem. Noi suntem cei care primim aceste cazuri, suntem aceiași oameni, gestionăm medical o pandemie. Cred că eforturile ar trebui să fie susținute și comune. Încercăm tot noi să limităm partea de pre-spital, introducând acele reguli și uneori până la carantină. Nu închizi o țară, închizi efectiv zonele unde vezi că transmiterea este accentuată, impunând și alte reguli – carantina este ultima dintre ele”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri seară, în direct pe B1 TV.

Întrebat de Tudor Mușat dacă e Capitala o astfel de zonă, demnitarul liberal a explicat: „O carantinare a unei localități implică mai multe, nu neapărat acel indice pe care îl avem cumulat din ultimele 14 zile. Sunt criterii majore, criterii minore și alte criterii aleatorii, ca să spunem, dar sunt criteriile majore, de exemplu, existența și ocuparea spitalelor din acea localitate. Sunt punctaje care se fac. De exemplu, dacă sunt ocupate peste 90% secția și Terapia Intensivă, sunt 20 de puncte”. Întrebat dacă Bucureștiul se încadrează, Nelu Tătaru a negat: „Nu, în acest moment”.

Până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată datele comunicate miercuri de către Grupul de Comunicare Strategică, care a mai precizat, printre altele, că 313.885 de pacienți au fost declarați vindecați.

La cel mai recent bilanț au fost raportate 9.739 de cazuri noi depistate la nivel național, dintre care Municipiul București a contabilizat 1.475.

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tătaru