Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nelu Tătaru: Prelungirea stării de alertă e aproape iminentă / E posibilă carantinarea unor localități, regiuni, dar în general avem nevoie de mecanismul izolării (VIDEO)

Nelu Tătaru: Prelungirea stării de alertă e aproape iminentă / E posibilă carantinarea unor localități, regiuni, dar în general avem nevoie de mecanismul izolării (VIDEO)

Un articol de: Roxana Mirea - 13 Iul 2020, 22:07
Nelu Tătaru: Prelungirea stării de alertă e aproape iminentă / E posibilă carantinarea unor localități, regiuni, dar în general avem nevoie de mecanismul izolării (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit luni, pentru B1 TV, despre evoluția epidemiei de coronavirus în țara noastră, având în vedere că în fiecare zi se înregistrează tot mai multe cazuri. În acest context, Nelu Tătaru a afirmat că prelungirea unei stări de alertă e aproape iminentă și că măsurile de relaxare depind de mai mulți factori. De asemenea, ministrul Sănătății, a declarat că este posibilă carantinarea unor anumite localități.

 

Nelu Tătaru, despre faptul că prelungirea stării de alertă este aproape inevitabilă

 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, luni, pentru B1 TV că prelungirea stării de alertă este aproape iminentă în contextul în care, de la o zi la alta, în România, numărul infectărilor cu noul coronavirus crește.

„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție, poate un 700, cu alternanță, dar prelungirea unei stări de alertă e aproape iminentă. Suntem într-o stare în care eram pregătiți de la 1 iulie pentru noi măsuri de relaxare, dar nu mai e cazul.

Măsurile de relaxare depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli”, a declarat Nelu Tătaru pentru postul de televiziune B1 TV.

 

Ministrul Sănătății a afirmat că este posibilă carantinarea unor localități

 

„E posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient în izolare își consumă boala. Nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Dacă nu acceptăm, mergem la acele distrații la mare, fără distanțare, fără măști...Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Guvernul și-a asumat măsuri de relaxare într-un context în care acestea au fost discutate cu agenții economici, care și-au asumat regulile. Noi am avut discuțiile astea în contextul scăderii cazurilor, în contextul în care am avut o perioad grea, economia a scăzut, populația a răbdat, merita niște măsuri de relaxare într-un context în care poate nu era chiar favorabil unor măsuri de relaxare, dar ne-am asumat. Vor veni controale.

Fiecare relaxare a venit după discuții de-ale mele cu miniștrii de resort. Fiecare ministru avea în spate acea presiune a agenților economici care erau tributari lui”, a mai afirmat Nelu Tătaru pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Guvernul Orban a adoptat un proiect de lege privind carantina și izolarea, după ce judecătorii Curții Constituționale au stabilit, printre altele, că impunerea carantinei și internării doar prin Ordin de Ministru este neconstituțională și că este nevoie de o lege în acest sens.

Proiectul a fost adoptat pe 9 iulie de Camera Deputaților, dar a rămas blocat la Senat.

Pe data de 9 iulie s-a înregistrat un număr record al cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus într-un interval de 24 de ore – 614.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, la ora 13, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 413 noi cazuri de infecție cu coronavirus, astfel că bilanțul total al îmbolnăvirilor ajunge la 32.948.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   ministrul sanatatii,   stare de alerta,   carantina