Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nelu Tătaru: „Putem să regândim un sistem medical pentru ca în următorii doi ani până în 2024 să arătăm lumii că sistemul medical s-a reformat”

Nelu Tătaru: „Putem să regândim un sistem medical pentru ca în următorii doi ani până în 2024 să arătăm lumii că sistemul medical s-a reformat”

Un articol de: Maria Zărnescu - 27 Oct 2020, 12:42
 Nelu Tătaru: „Putem să regândim un sistem medical pentru ca în următorii doi ani până în 2024 să arătăm lumii că sistemul medical s-a reformat” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit în cursul zilei de marți despre o posibilă reformă a sistemului sanitar din România. Ministrul este de părere că o reformă este impedios necesară, având în vedere că există o lege a sănătății realizată în urmă cu 14 ani, scrie Agerpres.

Necesitatea de reformă rămâne imperioasă. Întrebam la începutul mandatului meu dacă de anul viitor, după ce vom avea patru ani de zile fără o alegere, fără o implicare electorală, fără o implicare politică, putem discuta despre o reformă adevărată, în condiţiile în care în primul an şi jumătate putem să facem acele măsuri legislative, de învăţământ medical, industrie farma, trecând peste orice impopularitate ce o poate genera, fiindcă va genera o impopularitate această reformă, şi putem să regândim un sistem medical pentru ca în următorii doi ani până în 2024 să arătăm lumii că sistemul medical s-a reformat. (...) Un sistem medical care trebuie reformat din temelii”, a declarat Nelu Tătaru, în timpul unei videoconferințe organizate de Profit.ro.

Ministrul Sănătății a reamintit și faptul că actuala legislație are o vechime de 14 ani.

Vorbim despre o lege a sănătăţii de peste 14 ani, cu peste 1.500 de amendamente, care poate uneori au fost făcute din interes. Haideţi să ne gândim că totuşi sistemul medical este la 30 de ani după Revoluţie. O generaţie - după cum ştim toţi - durează 30 de ani. Cred că vine o altă generaţie, care ar trebui să arate că suntem la un al doilea punct în care sistemul medical trebuie să evolueze şi îmi asum orice când spun că trebuie să evolueze. De la o medicină privată, de la o medicină curativă, de la o medicină preventivă, de la implicarea industriei farma, de la o implicare a noastră, ca profesionişti, de la implicare a Colegiului Medicilor, nişte principii curate, sănătoase, de la implicare a tot ce înseamnă auxiliarul din sistemul medical, de la o echitate în sistem ca şi salarizare, dar de la meritocraţie, de la o plată pe performanţă, de la un sistem privat integrat în a acorda medicină adevărată cetăţenilor români”, a mai explicat Tătaru.

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru