Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nelu Tătaru: Urmează o lună cu mai mulți factori care pot duce la creșterea de cazuri de Covid-19 / Vom evalua capacitatea spitalelor de pediatrie în perspectiva deschiderii noului an şcolar

Nelu Tătaru: Urmează o lună cu mai mulți factori care pot duce la creșterea de cazuri de Covid-19 / Vom evalua capacitatea spitalelor de pediatrie în perspectiva deschiderii noului an şcolar

Un articol de: Traian Avarvarei - 28 Aug 2020, 12:05
Nelu Tătaru: Urmează o lună cu mai mulți factori care pot duce la creșterea de cazuri de Covid-19 / Vom evalua capacitatea spitalelor de pediatrie în perspectiva deschiderii noului an şcolar Foto: gov.ro Politică

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, este de părere că numărul de cazuri de coronavirus vor crește odată cu începerea anului școlar și redeschiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor. În acest context, ministerul evaluează capacitatea spitalelor de a face faţă unei astfel de situaţii, afimră, vineri, Tătari, aflat într-o vizită la Sfântu Gheorghe.


 

Ministrul Nelu Tătaru se așteaptă la o ezplozie a cazurilor de Covid-19, după 1 septembrie 

Guvernul a anunțat redeschiderea restaurantelor în interior, a cinematografelor și teatrelor, de la 1 septembrie, în anumite condiții. Mai mult, sunt permise evenimente cu 50 de persoane și 100 în spații deschise. Toate acestea se suprapun cu începerea anului școlar, de la 14 septembrie. Toate acestea vor duce, potrivit lui Nelu Tătaru, la o creștere a numărului de cazuri de Covid-19, după ce, joi, România a înregistrat cel mai mare număr de infectări în 24 de ore – 1.504.

„Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de  reluarea activităţii în unităţile de deschide cu capacitate închisă, teatre, cinematografe, tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creştere. Repet ce spunem în ultima perioadă, această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii pentru a avea o transmitere comunitară scăzută. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical” a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.

În acest context, evaluarea capacităţii de terapie intensivă „rămâne primordială” pentru autorităţile din domeniul sănătăţii. La fel și evaluarea a capacităţii spitalelor de pediatrie.

„Din câte ştim cam cinci la sută din cazurile care vin vor merge în terapie intensivă. Din studiile făcute de noi o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1500 de pacienţi noi timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar sperăm ca acele recomandări să fie respectate pentru a avea o transmitere comunitară scăzută” a mai spus Tătaru.


 


 Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

Ministrul Sănătății: Suntem pe un platou, cu o încercare de stabilizare a epidemiei

 


 

Chiar și în aceste condiții, Nelu Tătaru se arăta, joi, încrezător că noile cazuri de coronavirus vor stagna.

„Suntem pe un platou, cu o încercare de stabilizare și vom avea zile cu număr mai mare și zile cu număr mai mic. Dar pandemia nu se tranșează în spitale. Repet că încă nu am scăpat, purtăm în continuare mască”, a precizat ministrul Sănătății la Digi24.

Este, așadar, un nou apel la disciplină, rigoare și responsabilitate din partea ministrului Sănătății, în condițiile în care, susține Tătaru, încă avem o transmitere comunitară accentuată a noului coronavirus.

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   Ministerul Sanatatii,   bilant covid-19,   coronavirus