Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică NEPOTISME la scară mare. Nora deputatului PSD Iulian Iancu, angajată la ANRE, instituție controlată de socrul său. 21.000 lei, cheltuiți lunar cu un salariat

NEPOTISME la scară mare. Nora deputatului PSD Iulian Iancu, angajată la ANRE, instituție controlată de socrul său. 21.000 lei, cheltuiți lunar cu un salariat

Un articol de: B1.ro - 13 Noi 2018, 13:52
NEPOTISME la scară mare. Nora deputatului PSD Iulian Iancu, angajată la ANRE, instituție controlată de socrul său. 21.000 lei, cheltuiți lunar cu un salariat Politică

Angajare controversată la Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Nora președintelui Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților, deputatul PSD Iulian Iancu, a trecut cu brio probele de angajare și, deși are până în 25 de ani, va ocupa postul de Expert la Serviciul relaţii publice şi comunicare la autoritatea care reglementează domeniul energiei, instituție controlată de socrul său, scrie g4media.ro.

A fost, de altfel, și singura candidată.

Mai trebuie precizat faptul că Nicolea Iancu (fostă Tortolea) nu are studii de specialitate, ea terminând, în 2016, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

Amintim că, Iulian Iancu, socrul Nicoletei a constituit o Comisie parlamentară de anchetă a activităţii ANRE, instituţie condusă acum de fostul său coleg de partid, Dumitru Chiriţă. Deşi a terminat ancheta în primăvară, nu există nici acum raportul cu concluziile acesteia.

La solicitarea e-nergia.ro, ANRE nu a vrut să comunice care este salariul lui Nicoleta Iancu, însă bugetul instituției prevede pe acest an cheltuieli cu salariile de 85 milioane lei. Luând în considerare că sunt 336 de angajați, aceasta duce la o cheltuială brută pe lună și pe salariat de 21.000 de lei.

Nu este prima oară când Iulian Iancu este acuzat de nepotisme.

Amintim că în anul 2008, PSD-istul și-a angajat fratele și-a angajat fratele la propriul birou parlamentar.

Mai exact, în mandatul 2008 – 2012, susține ANI, Iancu și-a angajat fratele, de profesie subinginer, la propriul cabinet parlamentar. Urmare a angajării, fratele deputatului a realizat venituri salariale în cuantum de aproape 24.000 de lei (5000 de euro).Câți BANI câștigă LUNAR un barista angajat la Starbucks România

De asemenea, Iulian Iancu a fost pus sub urmărire penală, în 2015, în dosarul în care era cercetat Toni Greblă, judecător al CCR la vremea respectivă.

De asemenea, Iancu apare şi în scandalul WikiLeaks, fiind descris de colegul sau de partid, Georgian Pop, în telegramele Ambasadei SUA de la Bucureşti drept „omul Gazprom“, potrivit Hotnews.ro.

"Observaţi-l cu atenţie pe acest individ - e controlat de Gazprom şi va susţine South Stream şi propunerile Rusiei pentru instalaţii de depozitare a gazului în Mediaş, Moldova şi Bucureşti'', spunea Pop.

Citeşte mai multe despre:   Iulian Iancu