Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei în România. Subiectele abordate

Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei în România. Subiectele abordate

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Dec 2019, 15:15
Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei în România. Subiectele abordate Foto: Valentin Ciobîrcă / mapn.ro Politică

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, l-a primit miercuri, la sediul ministerului, pe Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la București. Cei doi au discutat despre cooperarea în domeniul apărării atât în relațiile bilaterale, cât și în cadrul NATO și UE.

„Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea în domeniul apărării atât în format bilateral, cât și în format multinațional, în cadrul Alianţei Nord-Atlantice și Uniunii Europene, precum și în cadrul misiunilor de menținere a păcii sub egida ONU.

Agenda discuțiilor a inclus, de asemenea, buna cooperare între cele două țări în cadrul Grupării de tip Naţiune-Cadru (DEU FNC) condusă de către Germania la nivelul Alianței Nord-Atlantice, cei doi oficiali exprimându-și angajamentul de a continua eforturile pe linia dezvoltării în comun a capabilităților”, a transmis Ministerul Apărării, într-un comunicat.

În cadrul întrevederii, Nicolae Ciucă a ținut să-i mulțumească lui Cord Meier-Klodt pentru ajutorul primit din partea Germaniei, pe segmentul de expertiză, în procesul pregătitor dislocării în Mali a detașamentului român. Din octombrie, vreme de un an, acesta contribuie la eforturile de menținere a păcii în această regiune din Africa, în cadrul misiunii ONU - MINUSMA.
 

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ciucă,   Cord Meier-Klodt,   Nicolae Ciucă,   Germania