Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Apărării: Militarii nu au pensie specială, ci pensie militară de serviciu. Armata nu trebuie separată în cei care au fost în misiuni şi cei care nu au fost

Ministrul Apărării: Militarii nu au pensie specială, ci pensie militară de serviciu. Armata nu trebuie separată în cei care au fost în misiuni şi cei care nu au fost

Un articol de: Redacția B1.ro - 09 Feb 2020, 12:47
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a criticat ideea vehiculată în spațiul public potrivit căreia de pensie militară ar trebui să beneficieze doar cei care au fost în teatele de operații.

„Noi nu ne putem îndeplini misiunile, oriunde am fi, fără să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă liniile de suport logistic, liniile de suport tehnic, liniile de suport moral, care au o componentă considerabilă în ceea ce înseamnă succesul acţiunii militare”, a declarat ministrul Apărării.

Acesta a insistat că armata nu trebuie separată între cei care merg în teatrele de operații și cei care nu merg: „Sper ca pentru mine să fie ultima dată când fac precizarea că armata nu trebuie separată în cei care au fost în misiuni şi cei care nu au fost. Noi nu puteam să mergem în misiuni în dacă nu erau cei din ţară care să ne sprijine în executarea misiunilor”.

„Pericolul şi tot ceea ce înseamnă cadrul de desfăşurare a acţiunii militare este asumat de fiecare dintre noi, inclusiv de logisticieni, pentru că logistică se face şi în teatrul de operaţii. Cei care ies în misiune execută partea pur operativă a acţiunii militare dar, încă o dată, şi acolo există elementele de sprijin - logistic, tehnic, medical, personal, comunicaţii şi informatică şi aşa mai departe, care sunt acolo, în teatru. Faptul că execută misiunea dintr-o anumită locaţie, un pic mai „safe”, cum se spune, asta nu înseamnă că nu împărtăşesc aceleaşi elemente de pericol”, a mai explicat Nicolae Ciucă.

Ministrul a mai ținut să precizeze că „militarii nu au pensie specială. Militarii, de la Alexandru Ioan Cuza încoace, beneficiază de pensie militară de serviciu”.

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ciuca,   Armata Romana
 
Loading...