Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicolae Ciucă: Ministerul Apărării a demarat un proces ce vizează eliminarea inechităților în calculul pensiilor militare. Demersul NU afectează indexarea pensiilor

Nicolae Ciucă: Ministerul Apărării a demarat un proces ce vizează eliminarea inechităților în calculul pensiilor militare. Demersul NU afectează indexarea pensiilor

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Noi 2019, 22:36
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Ministerul Apărării a demarat un proces de analiză a soluțiilor legislative prin care să fie eliminate inechitățile în calculul pensiilor militare de stat, a anunțat joi ministrul Nicolae Ciucă.

Procesul nu va afecta în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor, așa cum s-a speculat, ci pur și simplu este menit să asigure egalitatea de tratament în stabilirea drepturilor de pensie pentru toți pensionarii militari, a explicat ministrul Apărării.

„Referitor la informațiile eronate apărute în spațiul public, în legătură cu o așa-zisă renunțare la indexarea pensiilor militare de stat pentru luna ianuarie 2020, se impun următoarele precizări:

Cu acordul prim-ministrului României, Ludovic Orban, exprimat în urma întâlnirii de lucru de astăzi, Ministerul Apărării Naționale a demarat, prin structurile de resort, un proces de analiză a soluțiilor legislative prin care să fie eliminate inechitățile în calculul pensiilor militare de stat.

Obiectivul principal al acestor demersuri este acela de a asigura egalitatea de tratament în stabilirea drepturilor de pensie pentru toți pensionarii militari, indiferent de momentul trecerii în rezervă.

Acest demers nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor”, a transmis Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Acesta a precizat că toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4.6 %, începând cu 1 ianuarie 2020, sumele aferente fiind prevăzute în proiectul de buget al ministerului pe 2020.

„În cadrul conferinței de presă susținute astăzi la sediul MApN, s-a făcut precizarea că aplicarea indexării din luna ianuarie 2020 nu va elimina discriminarea de tratament pentru pensionarii militari, de aceea procesul de identificare a soluțiilor de eliminare a inechităților va trebui continuat.

Casa de pensii sectorială a MApN a luat toate măsurile necesare pentru aplicarea acestei indexări începând cu luna ianuarie a anului viitor”, a mai scris Ciucă pe Facebook.
 

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ciuca,   ministerul apararii
 
Loading...