?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicolae Ciucă, introdus ca parte în procesul MApN - Iohannis. Generalul, citat la termenul din 26 februarie

Nicolae Ciucă, introdus ca parte în procesul MApN - Iohannis. Generalul, citat la termenul din 26 februarie

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 19:05
Politică

Un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a decis că generalul Nicolae Ciucă trebuie să fie parte în procesul în care Ministerul Apărării a solicitat anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care acestuia i-a fost prelungit mandatul de șef al Statului Major, informează Agerpres. 

Judecătorul Silviu Barbu a anunțat că îl va cita pe Nicolae Ciucă la următorul termen al procesului din 26 februarie, arătând că decizia ce se va lua în acest dosar va avea efecte asupra carierei generalului şi trebuie să-i fie dat dreptul la un proces echitabil.

"Dat fiind specificul cauzei, instanţa urmează să introducă în cauză, în calitate de pârât, a numitului Nicolae Ciucă. În motivare, instanţa are în vedere, pe scurt, faptul că o eventuală soluţie interferează cu cariera militară a ofiţerului Nicolae Ciucă, soluţia ce urmează să se pronunţe urmând să influenţeze drepturile şi libertăţile fundamentale ale acestuia, iar respectarea dreptului la un proces echitabil impune ca, într-un litigiu dedus judecăţii pe rolul unei instanţe, să fie avute în vedere drepturile şi libertăţile persoanelor asupra cărora actele judiciare pot să aibă influenţă. Acesta este un element de esenţă al statului de drept", a motivat magistratul, citat de Agerpres.

Judecătorul a recomandat Ministerului Apărării şi Administraţiei Prezidenţiale să examineze posibilitatea rezolvării litigiului în urma unei înţelegeri: ”Asta aşa, să aveţi ca temă de reflecţie până la termenul următor".
 

Citeşte mai multe despre:   nicolae ciuca,   curtea de apel bucuresti
 
 
 
Loading...