Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicolae Hurduc a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Cercetării (FOTO)

Nicolae Hurduc a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Cercetării (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 29 Oct 2018, 18:21
Nicolae Hurduc a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Cercetării (FOTO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Nicolae Hurduc este noul ministru al Cercetării. Acesta a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii care a durat doar câteva minute.

La eveniment nici nu au fost prezenți toți miniștrii Cabinetului Dăncilă. Guvernul a fost reprezentat de doar 7 oficiali.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profesor universitar, Nicolae Hurduc a ieșit recent în evidență printr-o declarație controversată. Într-un interviu pentru Ziarul de Iași, Hurduc a declarat că el crede că oamenii vin de undeva din viitor. 

”Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au nişte caracteristici, conştiinţa şi sufletul, iar până într-un punct le vedem la animale. În special la cele de companie. Vedem că sunt capabile să comunice cu noi, vedem că înţeleg un vocabular. Câinii, spre exemplu, înţeleg un vocabular de până la 300 de cuvinte”, a declarat Nicolae Hurduc.

Ulterior, el a explicat de ce crede că omul nu se trage din maimuță: ”Când am spus că Teoria lui Darwin are nişte probleme, are nişte probleme. Deja, din cele patru idei care au stat la baza teorie evoluţionismului, una a fost demonstrată că nu-i corectă. E normal, este o teorie care a fost emisă în 1860. În anul 2018, deja s-au făcut paşi în ce priveşte cunoaşterea, la nivel de genetică. Mă refer la aspecte legate de structura ADN-ului, la mesaje genetice, deci n-am lansat o vorbă care să aibă impact în ziar”.

În ceea ce privește teoria universurilor paralele, Nicolae Hurduc a afirmat că ”e o teorie cu modele matematice care are în spate fizicieni de marcă precum Stephen Hawking. Sunt nişte teorii mai noi, pe care lumea nu le ştie şi atunci le interpretează în funcţie de nivelul de înţelegere al fiecăruia. Dar vreau să spun că ceea ce am afirmat are baze ştiinţifice”.

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Hurduc,   Ministerul Cercetarii,   Cotroceni