Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicolae Robu, infectat cu Covid-19: Am încasat virusul în una din ultimele zile de mandat. Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”

Nicolae Robu, infectat cu Covid-19: Am încasat virusul în una din ultimele zile de mandat. Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”

Un articol de: Catinca Giosanu - 30 Noi 2020, 12:09
Nicolae Robu, infectat cu Covid-19: Am încasat virusul în una din ultimele zile de mandat. Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală” Politică

Fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. Din fericire, politicianul a trecut cu bine peste o infecţia care a provocat moartea a peste un milion de oameni din întreaga lume.

 

 

Nicolae Robu: ”Am încasat virusul în una din ultimele zile de mandat”

 

 

Nicolae Robu a anunțat prin intermediul unui mesaj postat pe una dintre rețelele de socializare că a ”încasat” virusul într-una dintre ultimele zile de mandat de primar. Fostul edil a urmat tratament la domiciliu.

”N-am ajuns bine liber de responsabilităţi publice, după mai bine de 30 de ani de continuitate pe astfel de poziţii -începând cu cea de Prorector, dobândită la începutul anului 1990-, că... am dat în COVID! N-am încasat afurisitul virus SarsCov2 în precampanie, în campanie, în exerciţiul de Primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulţime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu ştiu cum -am anumite presupuneri, doar- în una din ultimele zile de mandat. Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?! :))”, a scris Nicolae Robu pe contul său de Facebook.

Acesta a dezvoltat o formă ușoară a bolii pulmonare. Primele simptome le-a manifestat în data de 3 noiembrie, când  a început să tuşească sec. Ulterior, starea de sănătate i s-a înrăutăţit, iar din precauţie s-a izolat cu soţia la domiciliu.

”Marţi, în 03.11, seara, am început să tuşesc sec. Miercuri dimineaţa, mi-am ţinut cursul la UPT -online- şi până la prânz am fost ok. Apoi, am tuşit tot mai rău, astfel că am plecat de la birou acasă şi, fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală -deşi eu ff rar am răcit-, din precauţie, m-am autoizolat, atât eu, cât şi soţia, care n-a avut nici cea mai mică problemă.  Zilele următoare făcând şi febră şi tuşind rău, am luat legătura cu medicul de familie şi apoi m-am testat. Rezultatul, surprinzător şi... deloc confortabil, recunosc: POZITIV. Surprinzător pentru că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută şi febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun”, a mărturisit fostul edil.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

 

 

Soția lui Nicolae Robu a fost asimptomatică

 

 

Nici soția lui nu a scăpat de infecția cu Covid-19. La rândul ei, aceasta a stat izolată timp de 14 zile, însă nu a manifestat simptome specifice bolii.

După ce s-a vindecat de infecția cu malaria respiratorie, Nicolae Robu a considerat că este necesar să le mulțumească cadrelor medicale.

”Am preferat să rămân pentru tratament la domiciliu. Din fericire, soţia, care, evident, s-a contaminat şi ea, a fost permanent asimptomatică şi a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost uşor, nu ne-a fost uşor, mai bine zis, dar... a trecut. Încă n-am ieşit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauţie sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar, vom ieşi începând de astăzi. Mulţumesc din suflet Managerului Spitalului Victor Babeş, Prof.univ.dr. Cristian Oancea, Prorector al UMFVB, Directorului Medical, Conf.univ.dr. Diana Manolescu şi, desigur, excepţionalului nostru medic, Doctor Virgil Musta, pentru tratamentul prescris şi grija purtată. Graţie lor şi Celui de Sus, am trecut cu bine şi peste această încercare deloc uşoară”, a transmis fostul primar.

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Robu,   bolnav de coronavirus,   Stiri Timișoara