Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Am demarat procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Capitalei

Nicușor Dan: Am demarat procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Capitalei

Un articol de: Raluca Tindeche - 23 Feb 2021, 16:46
Nicușor Dan: Am demarat procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Capitalei Foto: Nicușor Dan / Facebook Politică

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că luni au fost demarate procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Capitalei. 

„Am demarat ieri procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Capitalei. Aceştia se adaugă tronsonului de 13 kilometri pe care Compania Energetica a început lucrările la începutul lunii.

Primăria Municipiului Bucureşti a publicat în consultare în SEAP caietele de sarcini aferente execuţiei a 4 tronsoane, cu un total de 40 kilometri. E vorba despre tronsoanele CB 4 - CO5 (cu o lungime de 8 kilometri, cod MC1013812), CM 43 – CO 2 (cu o lungime de 9 kilometri, cod MC1013811), C 15/20 – CS 12 (cu o lungime de 11 kilometri, acelaşi cod MC1013811) şi CM 11- CP3 - CV5/4 (cu o lungime de 12 kilometri, cod MC1013810).

Aşteptăm propunerile companiilor de pe piaţă până la data de 8 martie, iar imediat după, vom începe procedura efectivă de achiziţie”, a anunțat Nicuşor Dan marţi pe Facebook. 

 

Nicușor Dan: Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti

 

Primarul general al Capitalei decalara, luni, că între 15-20% dintre blocurile conectate la reţeaua de termoficare primesc căldură sub parametri. Nicușor Dan a explicat că nu a fost crescută presiunea deoarece rețeaua „este ciur” și riscul de producere a unor avarii era mare.

„Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, nu s-au investit bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei”, a declarat Nicușor Dan, pentru Digi24.

Edilul a explicat apoi ce a făcut el de când a ajuns la Primăria Generală: „Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lucrările pot să înceapă în această vară. Am semnat contractul pe 300 milioane de euro, fonduri europene, avem promisiunea de 200 milioane PNLR, mai avem 320 miliaone de lei de data aceasta pe care ni i-a dat Guvernul pentru sistemul de termoficare, am anunţat intenţia de a prelua ELCEN în care sunt foarte optimist să comasăm producţia şi distribuţia”. 

 Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

 

Citeşte mai multe despre:   Nicușor Dan,   retea termoficare Bucuresti