Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan anunță finalizarea reparațiilor la acoperișul Arenei Naționale. Raportul Corpului de Control prezintă nereguli grave: "Acoperișul a fost operat cu încălcarea restricțiilor, inclusiv în condiții de ninsoare"

Nicușor Dan anunță finalizarea reparațiilor la acoperișul Arenei Naționale. Raportul Corpului de Control prezintă nereguli grave: "Acoperișul a fost operat cu încălcarea restricțiilor, inclusiv în condiții de ninsoare"

Un articol de: George Lupu - 30 Dec 2020, 16:05
Nicușor Dan anunță finalizarea reparațiilor la acoperișul Arenei Naționale. Raportul Corpului de Control prezintă nereguli grave:  "Acoperișul a fost operat cu încălcarea restricțiilor, inclusiv în condiții de ninsoare" Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat într-o postare pe Facebook că reparațiile de urgență la acoperișul retractabil al Arenei Naționale au fost finalizate. Cu toate acestea, edilul a precizat că veștiile nu sunt deloc bune în ceea ce privește raportul Corpului de Control cu privire la mentenanța acoperișului Arenei Naționale:

 

Neregulile găsite de Nicușor Dan la Arena Națională 

 

Nu a existat și nu există încă un contract de mentenanță corectivă pentru acoperișul retract. Compania care avea responsabilități în gestiunea acoperișului cunoștea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiș, dar a permis la folosirea în continuare a acoperișului. De asemenea, Acoperișul a fost operat cu încălcarea restricțiilor

“Vestea bună e că reparațiile de urgență la acoperișul retractabil al Arenei Naționale au fost finalizate. Problema apărută la începutul acestei luni a fost deci rezolvată.

Veștile mai puțin bune țin de raportul Corpului de Control cu privire la mentenanța acoperișului Arenei Naționale, raport pe care l-am primit de curând. Principalele concluzii ale raportului, pe scurt:

1. Nu a existat și nu există încă un contract de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil al Arenei. Au fost contractate doar servicii de mentenanță preventivă.

2. Compania Municipală Tehnologia Informației București SA (cea care avea responsabilități în gestiunea acoperișului) cunoștea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiș, dar n-a obiectat la folosirea în continuare a acoperișului.

3. Acoperișul a fost operat cu încălcarea restricțiilor, inclusiv în condiții de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui, iar Primăria a fost nevoită să contracteze servicii de reparații în regim de urgență”, a cris primarul general pe Facebook.Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții anti-COVID-19

El a transmis că cei vinovați vor plăti și că Primăria va contracta un serviciu de mentenanță:

 

Primarul General anunță că cei vinovați vor plăti

 

Primăria Capitalei va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informației București SA suma de 217.500 lei + TVA, contravaloarea reparației acoperișului.

Concluziile mele: cei vinovați vor plăti și Primăria Capitalei va contracta un serviciu de mentenanță corectivă.

Și o precizare pentru public: fostul primar Firea a mințit din nou, afirmând că suntem în perioada de garanție pentru stadion. Această garanție, care includea mecanismul acoperișului defectat, a fost de 36 de luni, deci a expirat de mult timp. Primăria Capitalei va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informației București SA suma de 217.500 lei + TVA, contravaloarea reparației acoperișului.

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Arena Nationala