Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Aproape toate companiile municipale vor dispărea, mai puțin Termoenergetica (VIDEO)

Nicușor Dan: Aproape toate companiile municipale vor dispărea, mai puțin Termoenergetica (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Sep 2020, 20:21
Nicușor Dan: Aproape toate companiile municipale vor dispărea, mai puțin Termoenergetica (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Nicușor Dan, Primarul General ales al Capitalei, a precizat că nu vede vreo companie municipală „care să aibă vreo șansă să rămână” în mandatul său, cu excepția Termoenergetica, „care este, de fapt, urmașa RADET și nu poate să dispară pentru că furnizează căldură”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Primarul general ales Nicușor Dan, despre situația companiilor municipale

 

Întrebat în direct pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, ce sectoare din Primăria Capitalei vor fi vizate de restructurare, Nicușor Dan a răspuns: „Fără discuție, companiile municipale”. Întrebat dacă unele vor dispărea, el a subliniat: „Aproape toate vor dispărea – mai puțin Termoenergetica – nu văd vreuna care să aibă vreo șansă să rămână.

Nicușor Dan a oferit drept exemplu negativ o „companie de IT, care a făcut două site-uri pentru celelalte 22 de companii”: „Asta e ce a făcut”.

„Însă în unele dintre el muncesc azi oameni care au competențe și care au fost preluați tocmai de la administrațiile publice – de exemplu, în compania care se ocupă de managementul traficului. Ei sunt specialiștii pe care Bucureștiul îi are pe funcționare semafoarelor... ei se vor întoarce în Administrația străzilor. Șefimea lor o să își caute alt loc de muncă”, a mai adăugat primarul general ales.

Întrebat dacă „șefimea” era numită politic, el a afirmat: „Șefimea era numită prin decizia Consiliului General, deci politic, da”.

„E posibil să existe compartimente care să fie supradimensionate sau e posibil să fie compartimente care azi să fie corect dimensionate, dar după digitalizare să nu își mai găsească un sens”, a mai spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan, despre primele acțiuni în calitate de primar general al Capitalei

 

Tot în direct pe B1 TV, viitorul edil al Capitalei a anunțat că una dintre primele decizii pe care le va lua în calitate de primar general va fi demiterea directorului Direcției Juridice din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București. Totodată, el a pregătit și o acțiune simbolică pentru momentul la care va prelua mandatul.O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

„Este o acțiune simbolică pe care am anunțat-o: deschiderea ușii Primăriei. E o clădire monumentală, care are o ușă uriașă, vizavi de Cișmigiu și care o să funcționeze ca ușă e intrare. Acum ea e închisă cu lacăt și dacă nu mă înșel, are și un covoraș care coboară pe trepte și bucureștenii intră prin niște intrări laterale înguste. Nu este ăsta programul meu de campanie, cum am fost acuzat, dar este un gest simbolic, pentru ca bucureșteanul să știe că se duce la Primăria lui și intră pe ușa din față", a anunțat Nicușor Dan. 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan