Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Au fost nereguli la aceste alegeri locale (VIDEO)

Nicușor Dan: Au fost nereguli la aceste alegeri locale (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Sep 2020, 16:51
Nicușor Dan: Au fost nereguli la aceste alegeri locale (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Nicușor Dan, Primarul General ales al Capitalei, a vorbit despre situația de la alegerile locale din București, ocazie cu care a susținut că au existat „nereguli”. Întrebat dacă ar fi de acord ca voturile să fie renumărate, el a explicat  că este „o decizie tehnică, pe care fiecare din partidele care au participat la această alegere trebuie să o justifice și Biroul Electoral să ia decizia”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Au existat nereguli la aceste alegeri locale, susține Nicușor Dan

 

Referitor la deciziile BEC cu privire la situațiile din sectoarele 1 și 5 ale Capitalei, Nicușor Dan a explicat: „Sunt chestiuni tehnice, pe care nu vreau să mă pronunț pentru că nu am urmărit cu mare detaliu ce s-a întâmplat acolo, e vorba de partidele care au avut observatori în fiecare secție și care știu mai bine decât mine ce s-a întâmplat și în secție, și în drumul dintre secție și Biroul Electoral. Ce pot să spun este că au fost nereguli la aceste alegeri locale”.

Întrebat dacă ar fi de acord ca voturile să fie renumărate, el a răspuns: „E o decizie tehnică, pe care fiecare din partidele care au participat la această alegere trebuie să o justifice și Biroul Electoral să ia decizia, și bineînțeles mai departe, dacă vreunul din partide este nemulțumit, poate să se adreseze instanței, așa cum prevede legea electorală, dar eu nu vreau să intru în subiectul acesta, pentru că nu am toate datele”.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu Clotilde Armand, câștigătoarea scrutinului pentru Primăria Sectorului 1, Nicușor Dan a afirmat: „Nu, nu am vorbit, deși suntem parteneri în această chestiune. Ce pot să spun este, unu, că au fost nereguli, adică sunt multe buletine de vot în care un partid a luat – o să dau un exemplu – 150 de voturi la consiliul local și 20 de voturi la Consiliul General, ceea ce e clar că nu se poate. Dincolo de asta, a fost acea publicitate în timpul campaniei electorale făcute de primari în funcție, pe care s-a pronunțat Biroul Electoral Municipal în ultimele zile, dar nici după acea decizie publicitatea n-a încetat și a fost și o campanie de telefoane mincinoase, care, la fel, e interzisă de lege”.

În seria de declarații de presă de miercuri, Nicușor Dan a abordat și alte subiecte de interes în calitate de Primar General ales, precum prima schimbare pe care o va face la Primăria Capitalei și situația termoficării din Capitală.

 BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan