Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Blocuri din Sectoarele 4 și 5, fără apă caldă din cauza ELCEN, care a decis să intre în revizie simultan cu două centrale / Ce spune Primarul General despre achiziția ELCEN (VIDEO)

Nicușor Dan: Blocuri din Sectoarele 4 și 5, fără apă caldă din cauza ELCEN, care a decis să intre în revizie simultan cu două centrale / Ce spune Primarul General despre achiziția ELCEN (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Iun 2021, 11:32
Nicușor Dan: Blocuri din Sectoarele 4 și 5, fără apă caldă din cauza ELCEN, care a decis să intre în revizie simultan cu două centrale / Ce spune Primarul General despre achiziția ELCEN (VIDEO) Politică

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat că mai multe blocuri, mai ales din Sectoarele 4 și 5, nu au apă caldă din cauza ELCEN, care a decis să intre în revizie simultan cu două centrale. Dan a vorbit apoi despre achiziția ELCEN de către Primăria Capitalei și modul în care se poate realiza acest lucru.

Nicușor Dan: Blocuri din Sectoarele 4 și 5, fără apă caldă din cauza ELCEN, care a decis să intre în revizie simultan cu două centrale / Ce spune Primarul General despre achiziția ELCEN

 

Nicușor Dan, despre lipsa apei calde în unele sectoare din București și despre achiziția ELCEN

 

Întrebat câte blocuri din București nu au apă caldă în acest moment, Primarul General a răspuns: „Eu am vrut să fiu mereu foarte echilibrat în relația pe care o avem cu ELCEN-ul. Aș dori și să cumpărăm ELCEN, plătind statului, Ministerului Energiei, contravaloarea, tocmai ca să nu mai fie această pasare a răspundere între ELCEN și Termoenergietica, societatea noastră. Pot să vă spun că problemele care sunt în București de două - trei săptămâni nu sunt cauzate de noi, sunt cauzate de ELCEN pentru că a decis să intre în revizie simultan cu două centrale. (Problema) e semnificativă în Sectoarele 4 și 5”.

„O revizie durează între patru şi șase săptămâni, sper, deci deja suntem la trei săptămâni de când a început, eu sper să mai dureze o săptămână - o săptămână şi un pic”, a mai spus Dan.

Întrebat când va fi cumpărat ELCEN de Primăria Capitalei și cu ce bani, Nicușor Dan a răspuns: „Costul, ei au făcut o evaluare care e la nivelul lui 2021, costul e puțin peste un miliard de lei. 1,075 sau 1,025, ceva de genul acesta. Decizia nu-mi aparține, ci aparține Consiliului General, fiind o chestiune care vizează bugetul. Pentru că achiziția să aibă loc, trebuie ca CGMB să fie acord, sunt foarte optimist în direcția asta, și trebuie să găsim un mecanism financiar așa încât banii ăștia, pe care nu-i avem acum, să-i putem duce spre viitor”. 

„Un astfel de mecanism poate să ne fie oferit fie de Guvern și Parlament, care să ne dea posibilitatea să ne împrumutăm mai mult decât ce spune acum Legea plafonului bugetar, fie de către un acord cu o instituție financiară, care să ne permită să eșalonăm și să suporte față de viitorii noștri creditori, care sunt creditorii actuali ai ELCEN, să suporte această eșalonare. Astea sunt modalitățile pe care le avem. 

Eu sunt un mare susținător al preluării ELCEN de către Termoenergetica pentru că rezolvă două probeme: problema veșnicei dispute dintre cele două instituții, cine are dreptate când apare o problemă, și asigură o convergență a obiectivelor pe care aceste companii le au”, a mai declarat primarul Nicușor Dan.
 Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   ELCEN,   Termoenergetica,   apa calda Bucuresti