Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicuşor Dan: Bucureştiul trebuie să reacţioneze rapid pentru accesarea fondurilor europene. Lucrez cu o echipă de experți pentru a propune proiectele prioritare în care vor fi investiți acești bani

Nicuşor Dan: Bucureştiul trebuie să reacţioneze rapid pentru accesarea fondurilor europene. Lucrez cu o echipă de experți pentru a propune proiectele prioritare în care vor fi investiți acești bani

Un articol de: - 23 Iul 2020, 14:37
Nicuşor Dan: Bucureştiul trebuie să reacţioneze rapid pentru accesarea fondurilor europene. Lucrez cu o echipă de experți pentru a propune proiectele prioritare în care vor fi investiți acești bani Politică

Canditatul unic al Dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Bucureştiul trebuie să reacţioneze "rapid" pentru accesarea fondurilor europene, în contextul obţinerii sumei de 79,9 miliarde euro pentru România, în urma negocierilor de la Bruxelles pe bugetul multianual 2021-2027.

 

 

Nicuşor Dan: Bucureştiul trebuie să reacţioneze rapid pentru accesarea fondurilor europene

 

 

 

Nicușor Dan precizează că lucrează cu experţi în domeniu, pentru a propune proiectele prioritare în care să fie investiţi aceşti bani.

“În contextul celor 80 de miliarde de euro, bani europeni anunțați de Președintele Iohannis pentru România, Bucureștiul trebuie să reacționeze rapid pentru accesarea acestor fonduri. Tocmai din acest motiv, lucrez cu o echipă de experți în atragerea de fonduri europene, împreună cu care voi propune bucureștenilor proiectele prioritare în care vor fi investiți acești bani, în mandatul meu de primar al Capitalei”, scrie candidatul la Primăria Capitalei pe contul său de socializare.

El a adăugat că programul său la Primăria Capitalei include proiecte eligibile pentru finanţare cum ar fi metroul de suprafaţă, obiective de infrastructură legate de energie verde, reabilitarea reţelei de termoficare, construirea de spitale, campusuri şcolare şi un sistem inteligent de control al traficului.

Nicușor Dan a mai spus că parteneriatul cu ONG-uri specializate este pe lista sa de acţiuni imediate.

“De asemenea, parteneriatul cu ONG-uri specializate este pe lista mea de acțiuni imediate. Este necesară și o comunicare profesionistă și eficientă cu Ministerul Fondurilor Europene. Metroul de suprafață, reabilitarea rețelei de termoficare, obiective de infrastructură legate de energia verde, construcția de spitale, campusurile şcolare şi un sistem inteligent de control al traficului sunt proiecte eligibile pentru finanțare, iar întregul meu program de guvernare locală este gândit în acest sens”, a mai scris deputatul independent.Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

În ]ncheiere, Nicușor Dan a mai punctat faptul că “avem nevoie de experți și oameni profesioniști pentru a putea construi o Capitală de care să fim mândri!”.

 

 

Nicușor Dan: Primăria Capitalei, cea mai bogată municipalitate din țară, este practic în faliment 

 

 

 

Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei, cea mai bogată municipalitate din țară, „este practic în faliment”, dar a sugerat că, chiar și așa, ar fi de acord cu amânarea alegerilor locale din 2020 dacă evoluția epidemiei de coronavirus o impune.

„Suntem într-o situație de criză globală, în care trebuie să avem încredere în specialiști. Există niște specialiști, niște oameni care au făcut studii pentru exact momente ca acestea. Trebuie să ascultăm de acești specialiști. Bineînțeles că acești specialiști probabil că nu vor avea întotdeauna 100% dreptate între ei, însă 99% ce ne vor spune ei va fi corect și trebuie să ascultăm de ei. Eu sper să nu ajungem în situația de a fi amânate alegeri pentru că orașul acesta este financiar, practic, în faliment. Cea mai bogată primărie din România este practic în faliment și putem să detaliem, dar chestiunea sănătății publice este mult mai importantă. Sper să nu ajungem acolo, dar dacă specialiștii vor spune că măsurile de precauție care trebuie luate sunt așa de grave încât să nu facem alegeri, desigur că...”, a declarat Nicușor Dan, miercuri seară, în direct pe B1 TV.

Alegerile locale din 2020 vor avea loc în 27 septembrie - dacă situația sanitară o permite - iar postul de primar general al Capitalei este cel mai disputat scaun de edil din țară. Principalii contracandidați sunt Gabriela Firea, edilul în exercițiu susținut de PSD, și Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL și USR. 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   candidatura alegeri locale