Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Buna absorbţie a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureştiului, de la situaţia termoficării şi poluare la cea a traficului rutier şi a îngrijirii sănătăţii

Nicușor Dan: Buna absorbţie a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureştiului, de la situaţia termoficării şi poluare la cea a traficului rutier şi a îngrijirii sănătăţii

Un articol de: Raluca Tindeche - 05 Dec 2020, 16:11
Nicușor Dan: Buna absorbţie a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureştiului, de la situaţia termoficării şi poluare la cea a traficului rutier şi a îngrijirii sănătăţii Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Primarul general Nicuşor Dan a precizat, după întâlnirea de sâmbătă cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, că Bucureștiul va avea o parte importantă din cei 80 de miliarde euro puși la dispoziție României de către Uniunea Europeană.

El mai spune că „buna absorbţie a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureştiului, de la situaţia termoficării şi poluare la problema traficului rutier şi a îngrijirii sănătăţii”. 

„Am avut azi o discuție foarte utilă cu Președintele Klaus Iohannis, axată pe soluțiile pentru problemele Capitalei. Am vorbit despre faptul că Bucureștiul va avea de absorbit o parte importantă din cei 80 de miliarde euro puși la dispoziție României de către Uniunea Europeană, iar pentru a face acest lucru e nevoie de mobilizare și colaborare inter-instituțională.

În același timp, am apreciat faptul că am putut afla, direct de la președinte, detalii despre experiența lui de succes ca primar al Sibiului, în special în ceea ce privește atragerea fondurilor europene și investițiile în domeniul infrastructurii.

Buna absorbție a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureștiului – de la situația termoficării și poluare la problema traficului rutier și a îngrijirii sănătății. Avem o șansă extraordinară pe care trebuie s-o valorificăm în următorii patru ani, iar colaborarea Primăriei Capitalei cu Guvernul și cu Președintele României e esențială pentru a reuși.'', a scris Nicușor Dan, pe Facebook. 

 

Ce spune Nicușor Dan despre situația din Spitalele Matei Balș și Colentina 

 

„Despre problema de ieri din spitalele Matei Balș și Colentina, unde căldura a fost întreruptă peste zi și a revenit azi-noapte. Punctual, ziua de ieri. Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunț, a utilizat aerul condiționat și caloriferele electrice. În schimb, managerul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că este frig”, a scris primarul general Nicușor Dan, sâmbătă, pe Facebook.

„Problema generală. În această iarnă, rețeaua de conducte pleacă cu așa de multe găuri, că intervențiile sunt inevitabile. Dacă nu sunt făcute, se atinge limita maximă de apă de adaos, presiunea scade și centralele se opresc automat. Vina uriașă aparține administrației PSD Firea care toata vara, nealocând bani și fiindu-i frică să facă intervenții în campania electorală, a lăsat rețeaua să se deterioreze. Au fost zeci de apeluri din partea Elcen, că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administrației PSD Firea. Dar despre această problemă voi vorbi curând și cu grupurile consilierilor generali , pentru că vreau să discutăm numirea noului Consiliu de Administrație al Termoenergetica”, a mai adăugat Nicușor Dan.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Primar general