Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Campania în București e o luptă între comunism și anticomunism. PSD lasă în urmă un oraș murdar, noi luptăm pentru o Capitală în care oamenii se mișcă, respiră și câștigă mai bine (VIDEO)

Nicușor Dan: Campania în București e o luptă între comunism și anticomunism. PSD lasă în urmă un oraș murdar, noi luptăm pentru o Capitală în care oamenii se mișcă, respiră și câștigă mai bine (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 24 Aug 2020, 20:13
Nicușor Dan: Campania în București e o luptă între comunism și anticomunism. PSD lasă în urmă un oraș murdar, noi luptăm pentru o Capitală în care oamenii se mișcă, respiră și câștigă mai bine (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, a declarat, luni, că această campanie electorală în București este o luptă între comunism și anticomunism, iar marele obiectiv al său și al echipei sale, odată ce vor câștiga scrutinul din 27 septembrie, e să creeze o administrație în care toți locuitorii să fie dornici să lucreze împreună la construirea noii Capitale. Cât despre principala sa contracandidată, Gabriela Firea (PSD), Dan a susținut că aceasta a avut la dispoziție patru ani și toate pârghiile necesare pentru a-și respecta prominiunile ce i-au adus actualul mandat de primar. Cu toate acestea, nu a făcut nimic.

 

Nicușor Dan: PSD a făcut din București un oraș murdar, în care domină kitsch-ul arhitectural

 

Candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei a susținut că această campanie electorală va fi o luptă între comunism și anticomunism: „Trebuie să reconstruim acest oraș, care a fost distrus și în perioada comunistă, și în perioada postcomunistă. Nu suntem decât la doi ani de la 10 August și, deși suntem la 30 de ani de Revoluție, va fi o campanie electorală în care, din nou, va fi o luptă între comunism și anticomunism”. 

Nicușor Dan a deplâns starea în care a ajuns Bucureștiul, după 12 ani de administrație social-democrată: „Orașul ăsta, după 12 ani de guvernare PSD, nu arată deloc ca o capitală a României. Ce era respect, acum câțiva ani a devenit acum milă pentru un oraș murdar, care nu e în stare să aibă o Sală Polivalentă, care nu e în stare să organizeze o competiție serioasă eurpeană de gimnastică, de sport în general, care nu e în stare să organizeze o mare întâlnire de business, un oraș în care domină kitsch-ul arhitectural, un oraș în care nu poți să te plimbi cu căruciorul pe troturar, dacă ești mamă cu copil mic, și ești nevoită să ieși pe spațiul destinat mașinilor, pentru că sunt mașini parcate peste tot”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Dan: Gabriela Firea avea toate pârghiile să facă revoluția în trafic pe care ne-a promis-o

 Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Dan a acuzat-o apoi pe Gabriela Firea, Primar General care își dorește un nou mandat, că nu și-a respectat promisiunile care au adus-o în fruntea Primăriei Capitalei, deși avea toate condițiile necesare.

„Ăsta e Bucureștiul pe care ni-l lasă PSD, pe care ni-l lasă un primar PSD care avea toate pârghiile să rezolve marile probleme ale orașului, avea toate pârghiile să facă revoluția în trafic pe care ne-a promis-o, avea toate pârghiile să construiască cele 20 de grădinițe cu fonduri europene. 

N-a fost în stare să ia niciun ban european, n-a fost în stare să reabiliteze niciun kilometru de linie de tramvai, n-a fost în stare să schimbe câțiva kilometri de rețea de teroficare, n-a fost în stare să rezolve marea problemă a poluării aerului și acum ne spune că iubește oamenii și bucureștenii, după ce alaltăieri a fost desemnată numărul 2 în PSD, partid de sigla căruia fuge în continuare”, a mai declarat candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei.

 

Nicușor Dan: Miza noastră e să facem o administrație în care toți locuitorii să lucreze împreună pentru a construi acel nou București 

 

Nicușor Dan s-a referit apoi la obiectivele lui și ale echipei sale, odată ce vor câștiga alegerile din 27 septembrie.

„Bucureștenii ne-au cerut să scăpăm orașul de administrația dezastruasă a PSD. Putem să facem din București orașul de care bucureștenii să fie mândri, orașul din care părinți și copii să nu mai vrea să fugă în fiecare weekend, putem face orașul în care personele în vârstă să aibă unde și cu demnitate să-și petreacă timpul liber, orașul în care în cartiere se întâmplă lucruri și nu trebuie să vii în mijlocul orașului să vezi o piesă de teatru, un oraș în care administrația lucrează pentru cetățeni, în care administrația colaborarează cu mediul de afaceri, cu ONG-urile. 

Miza noastră, la 30 de ani după căderea comunismului, e să facem o administrație în care toți locuitorii să lucreze împreună pentru a construi acel nou București pe care ni-l dorim cu toții, un oraș în care toată lumea se mișcă mai bine, respiră mai bine și câștigă mai bine”, a mai declarat candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei.
 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   alegeri in Bucuresti,   Gabriela Firea,   PSD,   Primaria Capitalei