Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Când preiau mandatul, sunt gata să colaborez cu Ministerul Sănătății și DSP. Există niște mijloace care, dacă le punem împreună, pot stăvili răspândirea COVID-19

Nicușor Dan: Când preiau mandatul, sunt gata să colaborez cu Ministerul Sănătății și DSP. Există niște mijloace care, dacă le punem împreună, pot stăvili răspândirea COVID-19

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Oct 2020, 23:32
Nicușor Dan: Când preiau mandatul, sunt gata să colaborez cu Ministerul Sănătății și DSP. Există niște mijloace care, dacă le punem împreună, pot stăvili răspândirea COVID-19 Foto: facebook.com/pg/NicusorDan.ro Politică

Nicușor Dan, primarul general ales al Capitalei, s-a arătat gata să colaboreze cu Ministerul Sănătății și cu Direcția de Sănătate Publică atunci când va prelua mandatul. El este de părere că există mijloace care, dacă sunt puse împreună, pot stăvili răspândirea COVID-19.

Ce a declarat Nicușor Dan

 

„Din păcate, nu a existat o colaborare foarte bună până în momentul acesta între Primăria Capitalei, Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică. (...) Eu sunt un om al dialogului (...); am fost zilele acestea, am avut vizite pentru a înţelege fenomenele, am fost la Direcţia de Sănătate Publică, am fost la Ministerul Sănătăţii, am fost la DSU, în afară de alte vizite pe care le-am făcut la alte instituţii pe alte domenii şi sunt gata în momentul în care preiau mandatul să colaborăm cu ministerul şi cu Direcţia de Sănătate Publică, pentru că există nişte mijloace pe care, dacă le putem împreună, putem să stăvilim această boală”, a declarat vineri Nicușor Dan, pentru Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

În opinia sa, DSP are nevoie de un suport în ceea ce privește call center-ul, astfel încât să se cunoască foarte repede lista de contacţi ai persoanelor depistate cu COVID-19, pentru ca aceştia să fie testaţi cât mai repede.

Nicușor Dan consideră că este nevoie de o colaborare privind testarea, dar şi de o supraveghere mai mare a ceea se întâmplă în spaţiul public acolo unde normele de protecție sanitară nu sunt aplicate.

Întrebat ce măsuri va lua în scenariul în care, la preluarea mandatului de primar, incidența cazurilor de COVID-19 în Capitală va atinge sau chiar va depăși pragul de 3, Nicușor Dan a răspuns: „Sunt nişte măsuri obligatorii pe care această hotărâre de guvern de acum câteva zile prin care se prelungeşte starea de urgenţă ne obligă să le luăm. În situaţia de 3 la mie devine obligatorie purtarea măştii în spaţii deschise. (...) Urmează să vedem, acum e în lucru la Ministerul Sănătăţii şi probabil că în câteva zile o să avem un sistem informatic să vedem dacă aceşti 3 la mie sunt distribuiţi cât de cât uniform în interiorul Bucureştiului sau există anumite zone care au o incidenţă mai mare, care eventual să fie carantinate. Nu se pune problema în momentul ăsta de carantinarea Bucureştiului, această ipoteză este exclusă în acest moment".

Totodată, Nicușor Dan a subliniat importanţa colaborării cu DSP, a stabilirii listei contacţilor persoanelor care au fost deja infectate şi a extinderii testării pe următoarele categorii: personal din spitale şi din centrele de asistenţă socială, funcţionari care sunt în contact direct cu publicul, şoferi şi vatmani. „Toate aceste categorii de persoane trebuie să fie testate periodic şi Primăria Capitalei are această capacitate", spune el.
 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan