Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan cere suspendarea 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare din 5 Sectoare, care permit betonarea a zeci de hectare de spațiu verde și construirea de blocuri între case

Nicușor Dan cere suspendarea 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare din 5 Sectoare, care permit betonarea a zeci de hectare de spațiu verde și construirea de blocuri între case

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Feb 2021, 14:02
Nicușor Dan cere suspendarea 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare din 5 Sectoare, care permit betonarea a zeci de hectare de spațiu verde și construirea de blocuri între case Foto: Nicușor Dan / Facebook Politică

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, va solicita suspendarea pentru doi ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6. Proiectele în acest sens figurează pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din 26 februarie, informează HotNews. Documentațiile, aprobate de majoritatea PSD-ALDE din CGMB sub administrația Firea, permit betonarea a zeci de hectare de spațiu verde și construirea unor blocuri între case. 

PUZ-ul Sectorului 3 a fost atacat în instanță de cetățeni. Ei au reușit să obțină anularea sa, dar decizia poate fi atacată cu recurs. La Sectorul 6, PUZ-ul a fost anulat tot la solicitarea cetățenilor încă de anul trecut, dar actualul primar, Ciprian Ciucu, și AMP au făcut deja recurs. Pentru restul PUZ-urilor există plângeri prealabile pentru anulare.

În cazul în care va fi aprobată, suspendarea PUZ-urilor va începe de pe 5 martie și va expira peste doi ani.

„Pe perioada de suspendare, certificatele de urbanism și autorizațiile de construire / desființare emise de Primarul Municipiului București și de primarii sectoarelor Municipiului București vor respecta prevederile documentațiilor de urbanism anterioare. Prevederile de suspendare se aplică inclusiv certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire / desființare aflate în curs de emitere la data intrării în vigoare a hotărârilor, prevăd proiectele de hotărâre”, explică HotNews.

 

Nicuşor Dan: Încă din 2006 am spus că există o mafie imobiliară în oraşele din România

 

La finele anului trecut, Primarul General al Capitalei declara că va verifica sute de autorizaţii emise de Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei și ținea să amintească faptul că el a vorbit încă din 2006 despre „mafia imobiliară” din orașele României.

„Încă din anul 2006, eu sunt printre cei care spun în spaţiul public că există o mafie imobiliară în oraşele din România şi în Bucureşti şi că, din păcate, nu există nicio persoană condamnată. (...) Vă promit: eu, ca primar, o să verific sute de autorizaţii şi PUZ-uri şi PUD-uri date de Direcţia de Urbanism din Primărie. Ca fenomen, pot să vă spun că se încalcă flagrant legea, la nivel statistic”, declara Nicușor Dan, pe 17 decembrie.
 

În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Primaria Capitalei,   cgmb,   PUZ-uri,   planuri urbanistice