Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan, clarificări cu privire la suspendarea PUZ-urilor: E fals că nu se va mai construi deloc în București / E fals că se opresc construcțiile în derulare sau că se sistează construcțiile deja aprobate

Nicușor Dan, clarificări cu privire la suspendarea PUZ-urilor: E fals că nu se va mai construi deloc în București / E fals că se opresc construcțiile în derulare sau că se sistează construcțiile deja aprobate

Un articol de: Maria Zărnescu - 01 Mar 2021, 14:11
Nicușor Dan, clarificări cu privire la suspendarea PUZ-urilor: E fals că nu se va mai construi deloc în București / E fals că se opresc construcțiile în derulare sau că se sistează construcțiile deja aprobate Foto: Nicușor Dan / Facebook Politică

Primarul Nicușor Dan a venit cu o serie de clarificări în spațiul public, cu privire la suspendarea PUZ-urilor de sector. Edilul a dorit să explice fpatul că odată suspendate PUZ-urile din sectoare, în București se va putea construi, însă după Planul Urbanistic General.

Totodată, el a mai ținut să nege faptul că se vor oprii construcțiile deja în derulare, care au primit aprobare. El a reamintit că hotărârea Consiliului General al Municipiului București, de a suspneda PUZ-urile din sectoare începând cu data de 1 martie, va fi valabilă pentru 12 luni.

„Pentru a risipi confuziile și a combate diverse dezinformări în contextul deciziei CGMB de suspendare a aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni, vreau să precizez două lucruri:

Mai întâi, e fals că nu se va mai construi deloc în București. Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (și care urmează să fie actualizat), ce ține cont atât de nevoia de spațiu verde, cât și de dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană.

În al doilea rând, e fals că se opresc construcțiile în derulare sau că se sistează construcțiile deja aprobate. Orice proiecte care se află în derulare continuă, inclusiv cele pentru ridicarea de blocuri de locuințe, astfel încât cei care au plătit deja avansuri pentru achiziția de apartamente nu vor pierde banii.

Reafirm faptul că hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri de sector operează pentru viitor, adică începând cu data de 1 martie 2021, pentru o durată de 12 luni de zile”, a scris primarul Nicușor Dan, pe contul său de Facebook.

 

Pentru a risipi confuziile și a combate diverse dezinformări în contextul deciziei CGMB de suspendare a aplicării...

Publicată de Nicușor Dan pe Luni, 1 martie 2021
Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă! Ce nu va mai avea voie să facă timp de trei luni în Parlamentul României? Va fi sancționată drastic

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   PUZ-uri,   Primaria Capitalei