Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: „Dacă se merge cu candidați unici la sectoare, aceștia au prima șansă, dacă nu, prima șansă o au primarii în funcție PSD”

Nicușor Dan: „Dacă se merge cu candidați unici la sectoare, aceștia au prima șansă, dacă nu, prima șansă o au primarii în funcție PSD”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Iul 2020, 11:24
Nicușor Dan: „Dacă se merge cu candidați unici la sectoare, aceștia au prima șansă, dacă nu, prima șansă o au primarii în funcție PSD” foto: Facebook Politică

Primarii PSD de la sectoarele din Capitală au prima șansă la alegerile locale din 2020 acolo unde partidele de opoziție nu merg cu o formulă comună și nu reșesc să propună candidați unici, a explicat Nicușor Dan, independentul susținut de PNL și USR la Primăria Generală a Municipiului București.
 

Dacă se merge cu candidați unici la sectoare, aceștia au prima șansă, dacă nu, prima șansă o au primarii în funcție PSD, spune Nicușor Dan


 

Întrebat la RFI România dacă neînțelegerile dintre PNL, USR-PLUS și PMP privind stabilirea unor candidați unici la sectoare ar putea avea consecințe negative asupra candidaturii sale la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a răspuns: „Ca să vă răspund pe scurt, da. Acum o să dezvolt. Eu sper în continuare ca aceste negocieri să se finalizeze pozitiv. În primul rând, în februarie aveam aceeași discuție cu privire la un candidat unic la Primăria Capitalei și la începutul lui martie a fost anunțul că aceste partide au ajuns să sprijine un candidat unic, deci avem un motiv de optimism, partidele au dovedit deja la momentul acela că sunt rezonabile și pun interesul comun mai presus de un interes sau anumite orgolii sau dorințe firești de afirmare ale propriilor membri, deci asta ne dă un semn de speranță (...). Dacă se merge cu candidați unici la sectoare, aceștia au prima șansă, dacă nu, prima șansă o au primarii în funcție PSD”, a declarat Nicușor Dan, la RFI România.
 

Nicușor Dan nu ar vrea ca Traian Băsescu să intre în cursa pentru Capitală


 

El a explicat că nu și-ar dori ca Traian Băsescu să candideze la Primăria Capitalei, „pentru că este o persoană care are propriul său electoral”. Reamintim că fostul președinte și edil general a explicat în ce scenariu s-ar putea înscrie în principala cursă locală din țară.

„Evident, este ceva ce nu-mi doresc, pentru că este o persoană care are propriul său electorat (...). Suntem în ipoteza unui singur tur, Traian Băsescu are electoratul său și ar fi mai bine pentru toți oamenii de dreapta sau cei care consideră că orașul merge într-o direcție greșită, ar fi mai bine ca ei să aibă un candidat unic. Dacă însă nu se ajunge la o înțelegere, mișcarea PMP-ului este firească, pentru că au o locomotivă electorală, pe care trebuie să o introducă în cursa cea mai vizibilă, în alegerile locale”.
 

Nicușor Dan, calcule politice după alianța dintre partidele lui Victor Ponta și Robert Negoiță


 

Nicușor Dan a vorbit și despre anunțul făcut de Victor Ponta, care declarase anterior că  că formațiunea pe care o conduce, Pro România, și Partidul Bucureşti 2020, care a fost înființat de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, vor forma de acum Alianţa Pro Bucureşti 2020. În aceste condiții, independentul susținut de PNL și USR este de părere că șansele sale de a fi ales primar general cresc dacă ruptura dintre PSD și noua alianță se confirmă: „Dacă această ruptură între PSD și aceste două partide reprezentate de Victor Ponta și Robert Negoiță se confirmă, sigur că da, șansele mele cresc, însă esențială este relația cu electoratul, care spune în acest moment că vrea să mă voteze, asta este miza campaniei mele”.

Nicușor Dan a mai declarat că „în ceea ce privește candidatura la Primăria Generală, în ipoteza în care nu se va ajunge la o alianță între această alianță deja formată și PSD, evident, candidatul acestei alianțe între partidul lui Victor Ponta și partidul lui Robert Negoiță va lua cele mai multe voturi de pe partea stângă. Pentru mine, esențial este că există peste 60% dintre bucureșteni care spun că orașul merge într-o direcție greșită, e esențial că peste 60% dintre bucureșteni și categoria e cumva aceeași, spun că votează partidele de dreapta”.

Citeşte mai multe despre:   Nicușor Dan