Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Desfășurarea alegerilor locale pe două sau trei zile ar fi o soluție fericită. Miza scrutinului pentru București, a lua 100.000 de euro bani europeni sau a lua 3 miliarde (VIDEO)

Nicușor Dan: Desfășurarea alegerilor locale pe două sau trei zile ar fi o soluție fericită. Miza scrutinului pentru București, a lua 100.000 de euro bani europeni sau a lua 3 miliarde (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 24 Iul 2020, 20:16
Nicușor Dan: Desfășurarea alegerilor locale pe două sau trei zile ar fi o soluție fericită. Miza scrutinului pentru București, a lua 100.000 de euro bani europeni sau a lua 3 miliarde (VIDEO) Politică

Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei, este de părere că desfășurarea alegerilor locale din 2020 pe un interval de două sau chiar trei zile reprezintă „o soluție fericită, pentru că aglomerația e de două sau de trei ori mai mică”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Desfășurarea alegerilor locale pe două sau trei zile ar fi o soluție fericită, crede Nicușor Dan


 

Întrebat de Radu Buzăianu, vineri seară, în direct pe B1 TV, la „Bună, România”, ce crede despre proiectul de lege pentru desfășurarea alegerilor locale pe o perioadă de două zile, inițiativă despre care PSD susține că nu e o idee bună, Nicușor Dan a răspuns: „Discuția a început la Curtea Constituțională, când a zis prima oară că Parlamentul stabilește în situația asta desfășurarea alegerilor. Discuția asta a avut loc deja în momentul în care s-a votat legea cu 27 septembrie și cu o singură zi. De atunci, situația medicală a mai evoluat, cred că toată lumea trebuie să reconsidere. Două sau chiar trei zile e o soluție fericită pentru că aglomerația e de două sau de trei ori mai mică, logic”.

Demnitarul a explicat că „Totuși, alegerile locale sunt o chestie foarte importantă. Pentru București este o miză între a lua 100.000 de euro bani europeni sau a lua 3 miliarde de euro bani europeni”. Întrebat dacă vrea să spună că actualul primar general al Capitalei nu are capacitate de absorbție sau, mai degrabă, de ce nu a luat fonduri europene, el susține: „Înainte de a spune eu de ce, constat că nu le-a luat. Chiar și atunci când a luat, cum a luat pentru tramvaie, nu a fost în stare să facă licitația. I s-au anulat două licitații la rând de către Comisie și de către Curtea de Apel. Banii de care toată lumea a vorbit în campania electorală pentru termoficare, 180 de milioane de euro, nu i-a luat nici până acum”.
 

Nicușor Dan spune că a început să facă un „bilanț real” al actualei administrații din Capitală


 

„Eu am spus în martie 2019, atenție, intrăm în incapacitate de plată! Lumea a cam râs, cum adică Bucureștiul să intre în incapacitate de plată!? Am văzut execuția bugetară pe 2019, datorii curente de 1 miliard și jumătate, în condițiile în care bugetul e 4, iar acum datoriile curente eu cred că sunt 2 miliade și jumătate, adică mai mult de jumătate din buget. Putem să spunem că Gabriela Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani”, a mai adăugat Nicușor Dan, care a precizat că a început deja să facă un „bilanț real” al rezultatelor înregistrate de municipalitate.

Întrebat dacă există și ceva ce ar putea aprecia la Gabriela Firea, el a declarat: „E o femeie ambițioasă. E o femeie inteligentă. Din păcate, nu își folosește inteligența în direcția potrivită”.

Citeşte mai multe despre:   Nicușor Dan