Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan, despre clădirile de birouri din Capitală: Trbuie să dezvoltăm orașul pentru a exista un echilibru între zonele în care oamenii locuiesc și în care muncesc

Nicușor Dan, despre clădirile de birouri din Capitală: Trbuie să dezvoltăm orașul pentru a exista un echilibru între zonele în care oamenii locuiesc și în care muncesc

Un articol de: Maria Zărnescu - 26 Feb 2021, 20:28
Nicușor Dan, despre clădirile de birouri din Capitală: Trbuie să dezvoltăm orașul pentru a exista un echilibru între zonele în care oamenii locuiesc și în care muncesc Foto: Nicușor Dan / Facebook Politică

Primarul Capitalei a explicat, în exclusivitate în platoul B1 TV, cum a descurs ședința Consiliului General al Municipiului București. Nicușor Dan a vorbit despre suspendarea PUZ-urilor de sector, spațiile verzi din București, dar și situația clădirilor de birouri și în special modul în care aceste sedii se dezvoltă în Capitală.

„Piața asta trebuie influențată cumva, în sensul că fiecare are dreptul să construiască ceva, în limitele pe care tu le dai prin Planul de Urbanism. Privatul nu poate și nu are resursele pe care le ai tu ca autoritate publică să vadă în ansamblu dezvoltarea orașului.

Atunci tu, autoritate publică trebuie să vii, în urma unor studii pe care ai bani să le plătești ca să spui: în zona asta trebuie să construim un aeroport, ca să dezvoltăm zona de sub, în zona asta trbuie să dezvoltăm metroul de suprafața, tramvaiul, în zona asta e un deficit de școli și trebuie să mai punem niște școli și poți să direcționezi tu privatul către tipul acela de investiții.

Una dintre problemele Bucureștiul este faptul că locuim într-o parte și muncim toți în altă parte. De foarte multă vreme urbanismul spune că trbuie să dezvoltăm orașul pentru a exista un echilibru între zonele în care oamenii locuiesc și în care muncesc, ca distanțele pe care ei le fac să fie cât mai mici. Asta însemnă urbanism care nu a fost exercitat de administrația Capitalei.

Trebuie să stimulăm ca în sud să se realizeze clădiri de birouri, ca oamenii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze din sud până în nord ca să meargă la locul de muncă”, a declarat primarul Nicușor Dan, în exclusivitate pentru B1 TV.

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan