Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan, despre epidemia de COVID-19 din Capitală: Situația este foarte gravă. Există un plan de măsuri pe care abia aștept să îl punem în practică pentru ca, astfel, să rupem lanțurile de transmitere a bolii (VIDEO)

Nicușor Dan, despre epidemia de COVID-19 din Capitală: Situația este foarte gravă. Există un plan de măsuri pe care abia aștept să îl punem în practică pentru ca, astfel, să rupem lanțurile de transmitere a bolii (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Oct 2020, 22:17
Nicușor Dan, despre epidemia de COVID-19 din Capitală: Situația este foarte gravă. Există un plan de măsuri pe care abia aștept să îl punem în practică pentru ca, astfel, să rupem lanțurile de transmitere a bolii (VIDEO) Foto: facebook.com/pg/NicusorDan.ro Politică

Bucureștiul a înregistrat 555 de cazuri noi de COVID-19 și a ajuns la un număr total de peste 31.000 de îmbolnăviri, potrivit bilanțului prezentat duminică de către Grupul de Comunicare Strategică. „Situația este foarte gravă”, a subliniat Nicușor Dan, care a vorbit, duminică seară, în direct pe B1 TV, despre măsurile pe care le-ar putea implementa în lupta cu criza sanitară odată ce va prelua mandatul de primar general al Capitalei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Nicușor Dan, despre epidemia de COVID-19 din Capitală, în direct pe B1 TV

 

„Situația este foarte gravă. Așa cum ați spus foarte bine, cum ați redat foarte bine, sistemul medical a ajuns la limită, pentru că sunt oameni care lucrează în regim de urgență încă din luna martie și acum numărul de cazuri este la limita sistemului medical. Pe sistemul medical se pot face niște lucruri, dar totul depinde de capacitatea de muncă a unor oameni care suntem aproape de limita lor. Ce putem noi să facem, ca autorități civile, este să ne ocupăm de partea de prevenție și aici sunt multe lucruri de făcut. În toată această perioadă nu a existat o colaborare între Primăria Capitalei și Direcția de Sănătate Publică. Au fost foarte multe momente în care Direcția de Sănătate Publică București a fost depășită și ar fi fost foarte simplu să existe această colaborare – și cu resurse materiale, și cu pur și simplu un loc propice pentru desfășurarea activității, și cu alocarea de medici, cum ar fi disponibili în zilele acestea foarte mulți medici școlari, pentru că școala se desfășoară online, care să preia cazurile care ajung la Direcția de Sănătate Publică”, a declarat Nicușor Dan, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Primarul general ales al Capitalei a explicat că, totodată, „există posibilitatea de a extinde programul de testare pe care Ministerul Sănătății îl face, dar țintit pe acele categorii de persoane care pot să ducă la răspândirea virusului, care sunt personal medical, personal de asistență socială, funcționari care sunt în contact direct cu publicul, șofer, vatman pe transportul public. Există un plan de măsuri de care eu am vorbit încă din luna februarie, când abia începeam să ne confruntăm cu această pandemie, și pe care abia aștept să îl punem în practică pentru ca, în felul acesta, să rupem lanțurile de transmitere a bolii – asta este ceea ce spun toți specialiștii din toate țările”.

Referitor la situația celor 19 spitale pe care le are în subordine Primăria Capitalei, Nicușor Dan a declarat: „Este o administrație care este în subordinea Consiliului General, dar cumva în administrarea Primăriei Capitalei, ASSMB, Administrația Spitalelor. În acest moment, Municipiul București avea Spitalul Victor Babeș alocat special pentru coronavirus. Între timp, au mai fost luate către coronavirus spitalele Colentina și Malaxa. O să am o discuție și cu cei de la ASSMB pentru a vedea cu ce putem să ajutăm. În opinia mea, singurul lucru care lipsește în acest moment este o capacitate proprie de testare a Administrației Spitalelor care este în subordinea Municipiului București, adică noi chiar dacă la nivelul Municipiului București – și aici vorbesc independent de Ministerul Sănătății – avem teste, chiar dacă avem oameni, chiar dacă avem aparate pentru aceste teste, tot la oameni care să le interpreteze ajungem și acestea sunt fie la Ministerul Sănătății, fie la spitalele private, deci n-am făcut un mare pas înainte dacă vrem să mergem către o testare în masă, adică pe categorii mai mari”.

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan