Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan, despre eventuale fraude la alegerile din Capitală: Cred că a fost mai grav decât în alți ani. Cât despre campania împotriva mea, s-au dat mii de telefoane mincinoase (VIDEO)

Nicușor Dan, despre eventuale fraude la alegerile din Capitală: Cred că a fost mai grav decât în alți ani. Cât despre campania împotriva mea, s-au dat mii de telefoane mincinoase (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Sep 2020, 22:23
Nicușor Dan, despre eventuale fraude la alegerile din Capitală: Cred că a fost mai grav decât în alți ani. Cât despre campania împotriva mea, s-au dat mii de telefoane mincinoase (VIDEO) Foto: facebook.com/pg/NicusorDan.ro Politică

Nicușor Dan a comentat suspiciunile de fraudă la alegerile locale din București și s-a arătat de părere că, în 2020, situația a fost mai gravă decât în alți ani. În direct pe B1 TV, miercuri seară, el a denunțat și campania electorală care l-a vizat, acuzând că s-au dat „mii de telefoane mincinoase”, în care se susținea în mod fals că, odată ajuns la Primăria Generală, ar intenționa să taie subvenția la căldură sau ajutorul de handicap.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a declarat Nicușor Dan despre eventuale fraude la alegerile din Capitală, în direct pe B1 TV

 

Întrebat de Silviu Mănăstire, la „Dosar de politician”, dacă în opinia sa au avut loc mai degrabă fraude semnificative sau „mici ciupeli dâmbovițene” în Capitală, Nicușor Dan a afirmat: „Înainte de asta, vreau să spun că în ceea ce privește campania electorală care m-a vizat, faptul că s-au dat mii de telefoane mincinoase, în care se repetau aceleași minciuni, că voi tăia subvenția la căldură, că voi tăia ajutorul de handicap și așa mai departe, și faptul că, așa cum a constatat Biroul Electoral Municipal, Primăria Capitalei și-a făcut campanie până în ultima zi de mandat și, evident, Primăria Capitalei era legată de competitorul politic Gabriela Firea, asta înseamnă realmente fraudă. În ceea ce privește chiar procesul de vot și ce s-a întâmplat în secțiile de votare, cred că a fost mai grav decât în alți ani, în sensul că au fost prea multe secții în care rezultatele nu erau corespunzătoare. În sensul că un partid avea 120 de voturi la Consiliul General și avea 20 de voturi la consiliul local, ceea ce nu e logic să se întâmple, adică dacă un cetățean decide să voteze un partid la Consiliul General, cu o probabilitate de 95% va vota același partid și la consiliul local. Tipul acesta de erori înțeleg că au determinat renumărarea la Sectorul 5 și o să vedem ce o să iasă aici”.

Chiar și cu câteva ore înainte, Nicușor Dan afirmase că au existat „nereguli” la aceste alegeri locale. La o întrebare referitoare la deciziile BEC cu privire la situațiile din sectoarele 1 și 5 ale Capitalei, el răspundea: „Sunt chestiuni tehnice, pe care nu vreau să mă pronunț pentru că nu am urmărit cu mare detaliu ce s-a întâmplat acolo, e vorba de partidele care au avut observatori în fiecare secție și care știu mai bine decât mine ce s-a întâmplat și în secție, și în drumul dintre secție și Biroul Electoral. Ce pot să spun este că au fost nereguli la aceste alegeri locale”.

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan