Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică EXCLUSIV // Nicușor Dan, despre faptul că nu poate candida la Primăria Capitalei cu sprijinul USR-PLUS: Pe același model de lege, Sorin Oprescu a candidat susținut de USL. Nici mediatic, nici logistic, Alianța nu este împiedicată să susțină candidatura

EXCLUSIV // Nicușor Dan, despre faptul că nu poate candida la Primăria Capitalei cu sprijinul USR-PLUS: Pe același model de lege, Sorin Oprescu a candidat susținut de USL. Nici mediatic, nici logistic, Alianța nu este împiedicată să susțină candidatura

Un articol de: Sebastian Pricop Elena Stanciu - 17 Dec 2019, 20:58
EXCLUSIV // Nicușor Dan, despre faptul că nu poate candida la Primăria Capitalei cu sprijinul USR-PLUS: Pe același model de lege, Sorin Oprescu a candidat susținut de USL. Nici mediatic, nici logistic, Alianța nu este împiedicată să susțină candidatura Foto: facebook.com/NicusorDan.ro Politică

EXCLUSIV // Nicușor Dan reacţionează la declarația președintelui Autorității Electorale Permanente, Florin Mitulețu Buică, potrivit căreia legea interzice clar o candidatură independentă sprijinită de un partid sau o alianță. 

Candidat independent, susținut de USR București, la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a precizat, într-o declarație pentru B1.ro, că șeful AEP are dreptate doar ”în mod formal”, iar intrarea sa în cursa electorală nu va fi afectată. 

”Domnul are dreptate în mod formal, în sensul că dacă Alianța va decide să mă sprijine, eu nu voi putea să pun pe buletinul de vot numele meu, alături de numele Alianței. Deci, pe buletinul de vot va fi doar numele meu ca independent, dar asta nu înseamnă că Alianţa nu mă poate susține din punct de vedere mediatic pe toată campania. Exact pe același model de lege, în 2012, Sorin Oprescu a candidat, în același fel, susținut de Alianța USL. 

Din punct de vedere logistic există două chestiuni. Există precampania, în care orice partid politic, orice alianță poate să facă orice fel de acțiune politică pe banii ei pe care nu îi decontează nimeni, deci poate să susțină orice, nu este limitată, poate inclusiv să susțină candidatura unui independent. Și există perioada de campanie electorală în care, e adevărat, banii pe care un partid sau o alianță îi cheltuie și pe care poate să-i ramburseze de la AEP trebuie să fie pentru candidații ei, dar pe perioada campaniei există o sumă limitată pe care un candidat la Primărie poate să o cheltuie și pe care, fără îndoială, dacă Alianța mă va susține, pot să o aduc eu. Nici mediatic, nici logistic, din nicio perspectivă Alianța nu este împiedicată în niciun fel să susțină candidatura”, a declarat Nicușor Dan, precizând că a avut o discuție cu  susținătorii săi din cadrul USR la o ședință a Comitetului politic al formațiunii. 

Întrebat dacă rămâne ferm în decizia de a nu reveni în USR, Nicușor Dan a răspuns: ”Am luat această decizie în urmă cu doi ani și jumătate pe niște considerente, nu s-a schimbat nimic de atunci”. 

Referitor la informațiile potrivit cărora Vlad Voiculescu, sprijinit de PLUS pentru cursa internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, ar putea profita de această situație pentru a susține că ar fi mai bine pentru Alianță ca el să intre în cursa electorală, Nicușor Dan a precizat: „Sunt speculații. Nu vreau să comentez. Din ce am înțeles eu din declarațiile liderilor Alianței, ei au luat act de această situație în care fiecare partid, în mod legitim susține un candidat și va urma o competiție între aceștia”. 

De asemenea, în acest context, Nicușor Dan s-a declarat optimist că opoziția va avea un candidat unic la Primăria Capitalei la alegerile locale din 2020. 
 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   USR,   PLUS