Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan, despre renunțarea la candidatură: „Nu se pune problema retragerii”

Nicușor Dan, despre renunțarea la candidatură: „Nu se pune problema retragerii”

Un articol de: Maria Zărnescu - 17 Sep 2020, 22:32
Nicușor Dan, despre renunțarea la candidatură: „Nu se pune problema retragerii” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Candidatul dreptei la Primăria Generală a Capitalei a oferit câteva declarații cu privire la o posibilă retragere din cursa electorală, după ce a fost acuzat că ar fi intervenit pentru oprirea unei demolări din Sectorul 4.

În acest context, Nicușor Dan a declarat că nu se pune problema retragerii din cursa electorală, la Primăria București.

„Sunt două categorii de lucruri: marile neajunsuri ale administrației, de ce nu avem apă caldă, de ce e poluarea cum este, de ce e traficul cum este... Lucrurile sunt atât de simple încât cred că acesta este motivul pentru care vrea să fugă de această dezbatere. Există invitații de la mai multe televiziuni, ele se suprapun și atunci am zis că ar fi mai bine să facem la consiliul general, cu toate televiziunile de față”, a declarat Nicușor Dan, la Realitatea Plus.

 

O convorbire în care Nicușor Dan ar interveni pentru oprirea unei demolări în Sectorul 4

 

În spațiul public a apărut înregistrarea unei convorbiri telefonice, în care Nicușor Dan discută cu fostul ziarist Cristian Zărescu, actual consilier al primarului din Sectorul 4, și ar interveni pentru oprirea unei acțiuni de demolare a unei construcții deținute de un presupus om de afaceri în Sectorul 4, despre care Dana Budeanu, cea care a publicat înregistrarea, susține că ar fi un „interlop”.

„Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forțeze, evident fără succes, vreo declarație compromițătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acțiune abuzivă a administrației locale. În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului și Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă. Ca parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul, le-am cerut celor două părți să se întâlnească, împreună cu avocații lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat și justiția ne-a dat câștig de cauză, fapt care arată că acțiunea noastră a fost una legitimă”, susține Nicușor Dan, la acel moment.

 

Demolarea prorpietății a fost una abuzivă

 Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

Mai mult decât atât, Nicușor Dan susține că demolarea proprietății din Orășelul Copiilor a fost una abuzivă, ocazie cu care a explicat că, dacă instanța națională nu îi va da dreptate, proprietarul respectiv „probabil că se va duce la CEDO și va obține despăgubiri, pentru că este flagrant”.

În cursul zilei de marți, 15 septembrie, candidatul dreptei la Primăria Capitalei a explicat: „Sunt absolut convins că a fost un abuz și asta a fost confirmat de către Curtea de Apel București. Mai departe, habar n-am, probabil că omul acesta se va duce mai întâi în instanța națională și va cere despăgubiri, și mai departe, dacă cumva nu le obține în instanța națională, probabil că se va duce la CEDO și va obține despăgubiri, pentru că este flagrant. Vă mai spun o chestiune care este tehnică, dacă acea extindere este legală sau nelegală, depinde dacă locul pe care s-a extins era deja betonat sau nu, lucru pe care eu nu pot să îl știu în momentul acesta, totul rezultă din niște acte care sunt în interiorul Primăriei Sectorului 4, care au fost prezentate la momentul autorizării. În orice caz, acesta este un principiu de drept, dacă tu, ca autoritate, i-ai dat unui om autorizație, în baza căreia s-a constituit un drept de proprietate, și consideri că ai greșit, și vrei să i-l iei, trebuie să te duci în fața judecătorului care să descâlcească toată această chestiune, pentru că altfel e un atentat grav la dreptul de proprietate”, a declarat Nicușor Dan, în timpul ediției din 15 a emisiunii „Dosar de politician”, pe B1 TV.

 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   alegeri locale 2020,   Alegeri locale Bucuresti