Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Eșec major al PSD în Parlament. Această moțiune n-a avut nicio legătură cu problemele României, ci doar cu dorința de putere a PSD

Nicușor Dan: Eșec major al PSD în Parlament. Această moțiune n-a avut nicio legătură cu problemele României, ci doar cu dorința de putere a PSD

Un articol de: Irina Mina - 31 Aug 2020, 20:19
Nicușor Dan: Eșec major al PSD în Parlament. Această moțiune n-a avut nicio legătură cu problemele României, ci doar cu dorința de putere a PSD Foto: Nicușor Dan / Facebook Politică

Nicușor Dan a declarat, pe pagina sa de Facebook, că moțiunea de cenzură n-a avut nicio legătură cu problemele României, ci doar cu dorința de putere a PSD, catalogând-o drept un eșec major al partidului în Parlament.

 

Nicușor Dan: Au vrut să ajungă iar la guvernare pentru a falimenta și țara

 

Candidatul la Primăria Capitalei consideră că PSD a vrut ”să ajungă iar la guvernare pentru a falimenta și țara”.

”Eșec major al PSD în Parlament, în plină campanie pentru alegerile locale! PSD n-a reușit să asigure cvorumul pentru ședința de dezbatere a moțiunii de cenzură, deci se consideră respinsă.

De fapt, această moțiune n-a avut nicio legătură cu problemele României, ci doar cu dorința de putere a PSD. Au vrut să ajungă iar la guvernare pentru a falimenta și țara, după ce au falimentat Capitala. Ar fi vrut să aducă la Palatul Victoria corupția și risipa de la Primăria Capitalei, contraperformanța în atragerea fondurilor europene, dezinteresul pentru modernizarea infrastructurii de transport”, a menționat Nicușor Dan.

” Nu trebuie să mai avem o Viorica Dăncilă, o Gabriela Firea sau alți oameni de-ai lui Dragnea în Guvernul României sau la Primăria Capitalei.

În mai puțin de patru săptămâni, putem opri dezastrul după patru ani de pesedism”, a adăugat el.

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

PSD nu a reuşit să strângă cvorum de şedinţă pentru moţiunea de cenzură

 

Reamintim că Partidul Social Democrat nu a reuşit să strângă cvorum de şedinţă pentru moţiunea de cenzură, după ce, în sală, au fost doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care numărul minim era de 233.

Astfel că, moţiunea de cenzură nu a mai fost votată.

Ulterior, premierul României Ludovic Orban a afirmat că „în ceea ce ne privește ca Guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România”.

”În 30 de ani, nimeni nu a mai depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Mai mult decât atât, e o moțiune de cenzură care nu e numai într-o sesiune extraordinară – a fost depusă într-o sesiune extraordinară, a fost citită în altă sesiune extraordinară, s-a încercat dezbaterea și votarea în sesiunea extraordinară prelungită până la 31 august. Din punctul meu de vedere, este consumată în momentul de față”, a declarant el.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, referitor la una din pozițiile sale anterioare, când susținea că PSD și-a asigurat sprijinul a 250 de deputați și senatori astfel încât moțiunea de cenzură să fie adoptată, în urma eșecului a afirmat: „Astăzi nu au fost. După cum ați văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorumul, de a se da un vot pe moțiune. Eu v-am spus că dacă se va da vot pe moțiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moțiune”.

„A fost o strategie a PNL de a nu se face cvorum”, a mai adăugat președintele social-democraților.

Totodată, președintele PSD a subliniat că își menține decizia de a propune partidului excluderea celor cinci social-democrați care au lipsit de la ședința de luni.

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   motiune de cenzura