Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: În vara asta, din motive electorale, nu s-au făcut reparații. O să avem foarte multe avarii peste iarna asta, mai multe decât poate Termoenergetica să suporte. Repararea trebuie să fie cât mai rapidă (VIDEO)

Nicușor Dan: În vara asta, din motive electorale, nu s-au făcut reparații. O să avem foarte multe avarii peste iarna asta, mai multe decât poate Termoenergetica să suporte. Repararea trebuie să fie cât mai rapidă (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Sep 2020, 22:01
Nicușor Dan: În vara asta, din motive electorale, nu s-au făcut reparații. O să avem foarte multe avarii peste iarna asta, mai multe decât poate Termoenergetica să suporte. Repararea trebuie să fie cât mai rapidă (VIDEO) Foto: Inqum Photos / Octav Ganea Politică

Nicușor Dan, Primarul General ales al Capitalei, a explicat că municipalitatea trebuie să pregătească intervenția pentru ca eventualele avarii să fie remediate cât mai rapid. În direct pe B1 TV, miercuri seară, la „Dosar de politician”, el a afirmat că în vara aceasta nu s-au făcut reparații „din motive electorale”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Nicușor Dan: O să avem mai multe avarii decât poate Termoenergetica să suporte

 

„În vara asta, din motive electorale, nu s-au făcut reparații. Sunt datele pe care ELCEN le-a făcut publice. Cantitata de apă suplimentară care este introdusă în rețea din cauza scurgerilor este de trei ori mai mare decât în 2016 și problemă nu e că e de trei ori mai mare decât în 2016 – 2,2 tone de oră. Problema este că la 2,5 tone oricâtă apă ai mai băga, nu se mai poate, deci suntem aproape de nivelul critic, și atunci o să avem foarte multe avarii peste iarna asta, este absolut clar. Ceea ce noi putem să facem este să pregătim intervenția pe aceste avarii, astfel încât repararea lor să fie să fie cât mai rapidă”, a declarat Nicușor Dan. Întrebat de Silviu Mănăstire dacă acestea se pot efectua în sezonul rece, primarul general ales a răspuns: „Suntem obligați să le facem pentru că altfel rămân blocuri întregi fără apă caldă și căldură. Trebuie să ai stocuri de materiale, trebuie să ai detectoare de avarii, ca să nu te duci să cauți, să bâjbâi, trebuie să ai echipamente și trebuie să ai mai multe echipe”.

Referitor la resursele de care dispune Termoenergetica, el a precizat: „Nu există suficiente echipamente pentru echipe care se duc pe teren. Mai mult decât atât, o să fie mai multe avarii decât Termoenergetica poate să suporte. Atunci, trebuie să faci în regim de urgență niște contracte cu niște firme,  din nou, trebuie să existe o relație serioasă între Primărie și aceste firme, astfel încât și Termoenergetica, și compania Primăriei, și companiile astea private să intervină cât mai repede la avarii”.

Ce declarase anterior primarul general ales despre situația termoficării

 

Nicușor Dan vorbise despre situația termoficării și înainte de emisiune, în marja întâlnirii pe care a avut-o cu Florin Cîțu, ministrul Finanțelor. La acel moment, el a explicat că „există o soluție pe termen mediu, în sensul că trebuie să înlocuim rețeaua principală”. 

„Pe termoficare există o soluție pe termen mediu, în sensul că trebuie să înlocuim rețeaua principală – 1.000 de kilometri, din care s-au înlocuit 1 sau 2. Pentru asta există bani europeni, care încă n-a fost semnat contractul cu Uniunea Europeană, în sensul că s-a depus aplicația, Uniunea Europeană a cerut clarificări și urmează să terminăm această chestiune, și cu banii pe care îi luăm să începem efectiv să înlocuim conducte cu noua tehnologie”, a declarat Nicușor Dan.

Referitor la un termen, el a explicat: „Păi, nu putem mai devreme de primăvara asta, asta e clar, și în această situație avem o problemă de urgență, care vine iarna asta. După cum știți, ELCEN a comunicat că din cauză că nu s-au făcut reparații în cursul acestei veri cantitatea de apă pe care ei trebuie s-o introducă în rețea este de trei ori mai mare decât în 2016 și se apropie de limita de la care nu se mai poate, deci în momentul acesta sunt la 2,2 tone și de la 2,5 tone în sus nu se mai poate. Deci noi trebuie să facem, din momentul în care ajungem acolo, un management de avarie, asta înseamnă să avem pregătite materiale pentru intervenții de urgență, să avem pregătite echipe pentru intervenții de urgență și să avem pregătite detectoarele de avarii, care să facă astfel încât oamenii să se ducă precis la locul în care este avaria, și în paralel să facem o informare corectă a oamenilor care sunt afectați. Asta este ce putem să facem iarna asta. O să fie sute de avarii, nu putem să le evităm. Totul este să intervenim cât mai repede pe ele și să spunem onest publicului, celor afectați cât timp durează”.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan