Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan l-a numit drept consilier personal pe Edmond Niculușcă, directorul asociației ARCEN

Nicușor Dan l-a numit drept consilier personal pe Edmond Niculușcă, directorul asociației ARCEN

Un articol de: George Lupu - 18 Noi 2020, 18:04
Nicușor Dan l-a numit drept consilier personal pe Edmond Niculușcă, directorul asociației ARCEN sursa foto: Facebook Politică

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, are drept consilier personal pe Edmond Niculușcă, directorul asociației ARCEN, cunoscut pentru lupta sa ddin ultimii ani pentru salvarea patrimoniului construit din București.

 

Ce atribuții va avea noul consilier personal al lui Nicușor Dan

 

Edmond Niculușcă se va ocupa de consolidare și implicit probleme de patrimoniu.

Edmond Niculușcă are 30 de ani și este directorul și fondatorul asociației ARCEN, un ONG dedicat salvării patrimoniului construit din Capitală. Acesta a fondat ARCEN la 16 ani și a strâns bani pentru restaurarea și consolidarea clădirii Școlii Centrale, unde învăța.

A devenit cunoscut bucureștenilor după proiectul ”Cu bastonul prin București”, în cadrul căruia organiza trasee culturale prin Bucureștiul vechi, cu sute de participanți.

Ultimul, și poate cel mai spectaculos proiect al asociației, este inventarierea zonelor protejate din București, în condițiile în care Primăria Capitalei nu făcea nimic, pentru a avea o imagine reală asupra patrimoniului construit.

Edmond Niculușcă a fost și consilier persoanal al ministrului Culturii, Vald Alexandrescu, în 2016.

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Mesajul publicat de Edmond Niculușcă

 

Acesta a postat un mesaj în care explică faptul că a acceptat să devină consilierul personal al Primarului General pentru că a dorit să nu “mai lupte de pe margine”.

“Ultimii 12 ani, i-am dedicat exclusiv luptei pentru patrimoniul Bucureștiului alături de o echipă extraordinară coagulată în jurul ARCEN și a zeci de colaboratori, experți și profesioniști.

Am hotărât să nu mai lupt de pe margine. În această dimineață, primarul general al capitalei Nicușor Dan m-a numit consilier personal pe probleme legate de consolidări, reducerea vulnerabilității seismice și, implicit, pe probleme de patrimoniu.

E nevoie de noi, de munca și de soluțiile noastre pentru acest oraș. Mă voi dedica Bucureștiului pe care îl iubesc,  cu toată priceperea și responsabilitatea.

Vă mulțumesc pentru încredere!”, este mesajul publicat pe Facebook de către Edmond Niculușcă.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   ARCEN