Nicușor Dan: Noul București începe cu un buget corect, axat pe nevoile reale ale orașului, fără cheltuieli aberante și nejustificate

Nicușor Dan: Noul București începe cu un buget corect, axat pe nevoile reale ale orașului, fără cheltuieli aberante și nejustificate
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan, Primarul general al Capitalei, a dat asigurări, vineri, că bugetul Bucureștiului pe anul acesta, ce va fi prezentat luna viitoare, va fi unul axat pe nevoile reale ale orașului. Banii publici nu vor fi mai fi irosiți, ci bine gestionați, a mai precizat el. Dan a mai spus că pe parcursul lui 2021 vor fi mai multe rectificări bugetare pozitive, prin care proiectele importante vor primi bani în plus. Precizările vin după ce Primarul General a continuat, vineri, dezbaterile pe bugetul orașului, împreună cu Guvernul, consilierii generali și mai multe ONG-uri.

Nicușor Dan, despre bugetului Bucureștiului pe anul acesta

„În urma primei etape de dezbatere privind alocările bugetare în acest an, avem perspectiva de a prezenta, în luna februarie, un buget corect și realist al Bucureștiului pentru 2021. De asemenea, vom avea o serie de rectificări bugetare pozitive pe parcursul anului, prin care vom adăuga noi finanțări pentru diverse proiecte de anvergură, inclusiv cele promise în campania electorală, pe baza fondurilor naționale și europene”, a transmis Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

Acesta a precizat că principalele obiective în cadrul dezbaterii au fost eliminarea „cheltuielilor aberante și nejustificate” și punerea în ordine a priorităților.

„Vă asigur că în noul buget vom renunța la politica de tip „Moș Crăciun”, vom analiza cu mare atenție cheltuielile pentru diverse lucrări de întreținere și reparații și vom renunța la lucruri de care nu e nevoie. Noul București începe cu un buget bun, axat pe nevoile reale ale orașului și bazat pe folosirea eficientă a banilor publici”, a mai scris Primarul Capitalei, pe rețeaua socială.

Dezbateri pe bugetul Capitalei din acest an

Vineri a avut loc o nouă dezbatere privind bugetul Capitalei pe anul acesta. Primarul Nicușor Dan s-a consultat cu reprezentanți ai Guvernului, consilierii generali și cu mai multe ONG-uri.

„Vreau să ieșim din politica de timp Moș Crăciun, în care s-a desfășurat până acum discuția pe buget. Veneau directorii, propuneau mult, știau că se taie, se tăia din pix și nu exista nicio coerență între lucrurile care se plăteau de la bugetul local”, a declarat Dan, imediat după discuții.

El a precizat că dezbaterile vor continua marți și miercuri.

„Urgența este să ieșim cu un buget realist imediat după aprobarea bugetului național. Buget realist înseamnă cu venituri reale, și nu 7 miliarde și jumătate venituri imaginare. Vreau să recâștigăm încrederea atât a băncilor de la care ne vom împrumuta, cât și a pieței, a furnizorilor de servicii cu care vrem să lucrăm în continuare”, a mai afirmat Dan.

Acesta a mai promis că va avea întâlniri tot mai dese cu primarii de sector.

Urmăriți B1TV.ro și pe