Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan, noul Primar General al Capitalei: Sunt așa multe energii în București, că nu putem să nu reușim. Aștept CV-uri de la tinerii ieșiți de pe băncile universităților. Veniți în administrația publică! (VIDEO)

Nicușor Dan, noul Primar General al Capitalei: Sunt așa multe energii în București, că nu putem să nu reușim. Aștept CV-uri de la tinerii ieșiți de pe băncile universităților. Veniți în administrația publică! (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 29 Oct 2020, 12:57
Nicușor Dan, noul Primar General al Capitalei: Sunt așa multe energii în București, că nu putem să nu reușim. Aștept CV-uri de la tinerii ieșiți de pe băncile universităților. Veniți în administrația publică! (VIDEO) Foto: Nicușor Dan / Facebook Politică

Nicușor Dan este noul Primar General al Capitalei. Acesta a depus jurământul și a susținut un discurs despre multele probleme de rezolvat, dar și despre potențialul uriaș și energiile extraordinare ale Bucureștiului.

 

Nicușor Dan: Capitala are un potențial uriaș. Asigur bucureștenii că vom respecta ce am promis împreună

 

„Încep cu motto-ul pe care și l-a ales acum 30 de ani Liga Studenților, preluat de la Avram Iancu: ”Nu ne-am luptat pentru jucării”. Eu sunt convins că bucureștenii care au ieșit în număr mare la vot nu au ieșit ca niște oameni să schimbe titulatura pe cartea tehnică, ci pentru valori, pentru reașezarea ierarhiilor, pentru onoare, dreptate, competență. Pe scurt, au ieșit pentru acele lucruri care să-i facă pe copiii noștri să vrea să trăiască în orașul ăsta și în țara asta. 

Vreau să le mulțumesc celor care mi-au fost aproape în acești ani: asociația Salvați Bucureștiul, voluntarilor de la toate campaniile, personalităților publice care m-au susținut, celor care au donat bani, partidelor cu care am fost în parteneriat și cu care vom fi în guvernarea municipiului București.

Asigur bucureștenii că vom respecta ce am promis împreună. Vreau să-i asigur pe bucureștenii care nu ne-au votat că o să avem o guvernare pentru toți bucureștenii și vreau să-i asigur pe consilierii care vor fi în opoziție că vom avea o colaborare onestă cu ei, pentru binele bucureștenilor. E foarte important să avem o colaborare foarte bună cu Guvernul României. Multe lucruri nu se pot face decât în acest parteneriat și avem angajamentul premierului ca toate acele lucruri să fie realizate pentru bucureșteni.

Bucureștiul are un potențial uriaș, oameni care au performant în mediul privat, în zona artistică și culturală, în mediul academic. Sunt așa multe energii în orașul ăsta, că nu putem să nu reușim. Ceea ce vor face PMB și Primarul General va fi să fie partenerul acestor energii.

Fac un apel aici pentru oameni care și-au dovedit competența, pentru tinerii care ies de pe băncile universităților: Veniți în administrația publică. Aștept CV-uri, să lucrați în administrația publică”, a declarat Nicușor Dan, la ceremonia de învestitură.

Nicușor Dan, noul Primar General al Capitalei: Sunt așa multe energii în București, că nu putem să nu reușim. Aștept CV-uri de la tinerii ieșiți de pe băncile universităților. Veniți în administrația publică!A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

Nicușor Dan: Sunt niște probleme grave și urgente pe care trebuie să le rezolvăm

 

Totodată, noul Primar General le-a cerut locuitorilor Capitalei să aibă răbdare, deoarece problemele cu care se confruntă sunt foarte mari și nu pot fi rezolvate rapid. Soluțiile, însă, există și le-a prezentat în campanie.

„Pe termen foarte scurt, cer bucureștenilor răbdare și solidaritate, pentru că sunt niște problele grave și urgente cu care ne confruntăm. Suntem într-o criză sanitară, avem o criză a termoficării și avem o criză finainciară la nivelul municipalității. Răbdare și le vom rezolva!”, a declarat Dan.

Acesta a insistat că se va ține de cuvânt și în ceea ce privește transparentizarea administrației locale: „Așa cum am promis, voi deschide ușa Primăriei, în prima zi în care Bucureștiul va înregistra un număr mai mic de îmbolnăviri de coronavirus. (...) Vreau să îi asigur pe bucureșteni că această instituție va fi partenerul lor”.
 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Primaria Capitalei,   Primarul general