Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Nu facem nicio alianță în consiliile generale și locale

Nicușor Dan: Nu facem nicio alianță în consiliile generale și locale

Un articol de: - 23 Iun 2016, 17:27
Nicușor Dan: Nu facem nicio alianță în consiliile generale și locale foto: b1.ro Politică

Președintele Uniunii Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, a declarat că USB își va menține promisiunea de a nu face nicio alianță în consiliile municipale și locale, arată agerpres.ro.

"Legat de activitatea noastră în cele șapte consilii general-locale din București, în primul rând ne menținem promisiunea pe care am făcut-o către electoratul nostru de a nu face nicio alianță. Nu ne dorim poziția de viceprimar, nu ne dorim poziția de președinte de ședință și nu vom vota pentru pozițiile astea, nu ne dorim președinți de comisii. În schimb, dorim să avem proporțional cu voturile pe care le avem în fiecare consiliu reprezentanți în toate comisiile din consilii", a explicat Nicușor Dan, înaintea depunerii jurământului de consilier local.

Potrivit spuselor acestuia, reprezentanții USB vor cere trei lucruri pentru Consiliul General și pentru consiliile locale de sector: "să existe vot electronic peste tot, astfel încât oamenii să știe pe fiecare proiect cum au votat consilierii; să fie permis accesul publicului atât la ședințele de plen, cât și la ședințele tuturor comisiilor; și ca ședințele de plen și ședințele de comisii să fie înregistrate și transmise online în cel mai scurt timp".KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

"Noi o să votăm pe proiecte, indiferent de cine propune acele proiecte. Dacă sunt proiecte bune pentru București o să le votăm indiferent de consilierul sau de primarul care propune. Dacă sunt nocive, o să le respingem, iar dacă sunt ilegale o să sesizăm și instituțiile abilitate. O să facem un alt fel de politică față de cum s-a făcut până acum — s-a făcut o politică a majorității în care partenerii își tolerau unii altora derapajele pe considerentul că formează împreună o majoritate. De asemenea, avem proiecte pe care le-am avut în programul nostru, vom încerca să le promovăm și vom cere voturi de la toți colegii noștri din celelalte partide", a adăugat Nicușor Dan.

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   USB,   alianta