Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Primăria București va intra în incapacitate de plată anul acesta. Singura șansă este ca administrația publică să opereze o restructurare masivă a bugetului (VIDEO)

Nicușor Dan: Primăria București va intra în incapacitate de plată anul acesta. Singura șansă este ca administrația publică să opereze o restructurare masivă a bugetului (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 29 Mai 2019, 11:56
Nicușor Dan: Primăria București va intra în incapacitate de plată anul acesta. Singura șansă este ca administrația publică să opereze o restructurare masivă a bugetului (VIDEO) Politică

Nicușor Dan a atras atenția că Primăria Municipiului București va intra în incapacitate de plată în acest an dacă administrația publică nu va opera o restructurare masivă a bugetului. Dan acuză actuala administrație că a umflat mult veniturile estimate pe acest an și a precizat că veniturile vor fi cu peste un miliard de lei mai mici decât cheltuielile.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Dacă nu se întâmplă ceva excepțional în 2019, vom fi în situația în care PMB va intra în incapacitate de plată în acest an. Nu e o metaforă! Am spus la un moment dat că, matematic, nu se poate ca RADET să nu intre în faliment în următorii trei ani și, deși părea puțin credibil atunci, lucrul acesta s-a întâmplat.

Avem deja primele semne: avem întârzierea plății către ELCEN, avem proiecte pe care chiar Primăria spune că le amână din cauza lipsei de lichidități, de exemplu acel program de start-up-uri pentru firme din București.

Bugetul Primăriei București e dezechilibrat și veniturile sunt mult mai mici decât cheltuielile. 

Avem venituri în ultimii trei ani de aproape 4 miliarde de lei și, pentru 2019, o estimare de 7 miliarde de lei. O să vedem că e total nesustenabil. Pe cheltuieli am avut, în 2016, 3 miliarde de lei, în 2017 - 4,2 miliarde de lei, 4,7 miliarde de lei în 2018. În aceste creșteri intră și creșterea grilei salariale a funcționarilor public. Pentru 2019, bugetul votat de CGMB estimează cheltuieli de aproape 7 miliarde de lei.

Estimarea mea e că dacă lucrurile vor merge în felul acesta, veniturile pe 2019 vor fi sub 4 miliarde de lei, iar cheltuielile nu vor fi sub 5 miliader de lei. Deci o să ne lipsească un miliard de lei. Acest miliard nu există.

E foarte important că cea mai mare parte a veniturilor vine din impozitul pe venit a locuitorilor Bucureștiului. Anul acesta, aceste venituri sunt mai mici cu 500 de milioane de lei față de anul trecut. Nu putem să ne așteptăm ca veniturile totale să depășească 4 miliarde de lei.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Singura posibilitate este ca administrația publică a Bucureștiului să opereze o restructurare masivă a bugetului Municipiului București, în caz contrar singura alternativă e intrarea în incapacitate de plată”, a declarat Nicușor Dan.

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Stiri Bucuresti