Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei: Pentru perioada următoare vom menține subvenția la apă caldă și căldură / Trebuie să mărim cantitatea de transport public

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei: Pentru perioada următoare vom menține subvenția la apă caldă și căldură / Trebuie să mărim cantitatea de transport public

Un articol de: Traian Avarvarei - 15 Oct 2020, 12:40
Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei: Pentru perioada următoare vom menține subvenția la apă caldă și căldură / Trebuie să mărim cantitatea de transport public Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Primarul ales Nicușor Dan atrage atenția că problemele de zeci de ani ale bucureștenilor nu se vor rezolva ‘în secunda’ în care el intră în Primărie. Între problemele stringente din capitală se numără apa caldă, poluarea și traficul. Noul edil precizează, vineri, că  încă în Primăria Capitalei din cauza întârzierilor date de aplicarea Codului Admistrativ, dar că va demara o evaluare a stării reale a instituției conduse în ultimii ani de Gabriela Firea. Totodată, el îi liniștește pe bucureșteni, afirmând că subvenția la apă caldă și căldură se va menține în perioada următoare.

 

 

Nicușor Dan: Pentru perioada următoare vom menține subvenția la apă caldă și căldură

 

 

Nicușor Dan spune, într-un interviu acordat Hotnews,  că nu va renunța la subvențiile la apa caldă și căldură, estimează că în doi-trei ani nu vor mai fi probleme în această privință și că va continua o serie de proiecte de infrastructură deja începute.

“E o mare responsabilitate să fii primar, în contextul în care pregătesc două lucruri: coronavirus și apa caldă. Pe stradă multă lume mă oprește, e o așteptare și o speranță, acum urmează partea grea”, spune Nicușor Dan.

Întrebat de ce bucureștenii se confruntă cu întreruperi dese de apă caldă, edil afirmă că ‘indicatorul cel mai relevant e cantitatea de apă pe care o introduci în rețea ca presiunea să-ți rămână constantă. Acum este 2,2000 de tone.’

Despre când vor dispărea aceste probleme, Nicușor Dan spune că un răspuns definitiv îl vom avea peste câteva luni când vom înțelege care e situația rețelei.Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

“În trei ani o să facem 300 de km de rețea. Trebuie să lucrezi în casetă. Scoți bucată cu bucată. Nu trebuie să sapi tot bulevardul. Astea sunt cifrele pe care le confirm. Există și soluții temporare cu niște rășini care acoperă partea înterioară. Ele sunt bune pentru conductele care nu sunt extrem de deteriorate. Ca să vedem care e starea rețelei trebuie să mergem cu un scanner. Indicatorul cel mai clar este câți bani investești. Pentru următorii 3 ani avem 500 de milioane de euro”, mai spune Nicușor Dan, punctând totodată că “pentru perioada următoare vom menține subvenția la apă caldă și căldură.”

Nicușor Dan se arată însă optimist și spune că, după părerea sa, “în doi ani nu vor fi mari probleme cu apa caldă.”

 

 

 

Nicușor Dan, despre poluare și trafic: Avem nevoie de un sistem de monitorizare/ Trebuie să mărim cantitatea de transport public

 

 

 

Despre poluare, Nicușor Dan spune că nu se poate pune un diagnostic real până nu se va implementa un sistem de monitorizare.

“Primăria avea în buget 7 milioane pentru propriul sistem de monitorizare. Putem face în colaborare cu Ilfovul, există deschidere. Cred că într-un an, un an și jumătate vom avea un sistem de monitorizare a calității aerului”, afirmă acesta.

Totodată, Nicușor Dan abordează și o altă problemă a Capitalei li anume traficul. Toată lumea știe că la ore de vârf, bucureștenii stau în coloane ore întregi.

“Pe termen scurt, reconfigurarea unor rute. Al doilea lucru este un management al mijloacelor de transport. Să avem în stații un orar. El va fi realist. El va fi unul realist pe care să te poți baza. Ajung la problema liniilor unice. Trebuie făcute linie cu linie.

Un bulevard pe care trebuie să continuăm linia unică e bd. Iuliu Maniu. Trebuie să mergem în continuare. Trebuie să mutăm mașinile parcate legal acum pe prima bandă. Putem face un parteneriat cu Cora care are o parcare care stă mai mult goală.

Pe termen mediu trebuie să mărim cantitatea de transport public și soluția e trenul de suprafață și reabilitarea celor 50 km de linie de tramvai. Dincolo de asta, există bani europeni și e ușor de făcut acele mari parcări. Există bani europeni pentru construcție, nu și pentru teren. Repede putem face sistemul de management al traficului. În primărie acum există softul, nu și soluția de implemetare efectivă”, a mai declarat primarul ales al Bucureștiului pentru Hotnews.

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   subventie la caldura,   apa calda Bucuresti,   primar