Nicușor Dan: Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră / Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului Matei Balș, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că e frig

Nicușor Dan: Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră / Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului Matei Balș, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că e frig
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei a oferit, sâmbătă, mai multe clarificări referitoare la situația de ieri „din spitalele Matei Balș și Colentina, unde căldura a fost întreruptă peste zi și a revenit azi-noapte”. Dacă despre Spitalul Colentina Nicușor Dan susține că „nu a avut o problemă majoră”, despre managerul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, edilul spune că acesta a fost „prevenit cu o zi înainte”, dar „nu a făcut nimic și a constatat seara că este frig”.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, precizări despre situația de ieri din spitalele Matei Balș și Colentina

„Despre problema de ieri din spitalele Matei Balș și Colentina, unde căldura a fost întreruptă peste zi și a revenit azi-noapte. Punctual, ziua de ieri. Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunț, a utilizat aerul condiționat și caloriferele electrice. În schimb, managerul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că este frig”, a scris primarul general Nicușor Dan, sâmbătă, pe Facebook.

El a vorbit și despre „problema generală”. În această iarnă, scrie Nicușor Dan, „rețeaua de conducte pleacă cu așa de multe găuri, că intervențiile sunt inevitabile”. Primarul general al Capitalei este de părere că „vina uriașă aparține administrației PSD Firea care toată vara, nealocând bani și fiindu-i frică să facă intervenții în campania electorală, a lăsat rețeaua să se deterioreze”.

„Problema generală. În această iarnă, rețeaua de conducte pleacă cu așa de multe găuri, că intervențiile sunt inevitabile. Dacă nu sunt făcute, se atinge limita maximă de apă de adaos, presiunea scade și centralele se opresc automat. Vina uriașă aparține administrației PSD Firea care toata vara, nealocând bani și fiindu-i frică să facă intervenții în campania electorală, a lăsat rețeaua să se deterioreze. Au fost zeci de apeluri din partea Elcen, că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administrației PSD Firea. Dar despre această problemă voi vorbi curând și cu grupurile consilierilor generali , pentru că vreau să discutăm numirea noului Consiliu de Administrație al Termoenergetica”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Despre problema de ieri din spitalele Matei Balș și Colentina, unde căldura a fost întreruptă peste zi și a revenit…

Publicată de Nicușor Dan peSâmbătă, 5 decembrie 2020

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe