Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Trebuie să recâștigăm încrederea pieței financiare și să refinanțăm diversele datorii ale Capitalei

Nicușor Dan: Trebuie să recâștigăm încrederea pieței financiare și să refinanțăm diversele datorii ale Capitalei

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Sep 2020, 17:43
Nicușor Dan: Trebuie să recâștigăm încrederea pieței financiare și să refinanțăm diversele datorii ale Capitalei Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Nicușor Dan a făcut o serie de precizări după întâlnirea de miercuri cu Florin Cîțu, ministrul Finanțelor. Cu această ocazie, Primarul General ales al Capitalei a explicat de ce este esențială colaborarea municipalității cu Guvernul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Primarul general ales Nicușor Dan, declarații după discuția cu ministrul Florin Cîțu

 

„În primul rând, trebuie să recâștigăm încrederea pieței financiare, pentru că nu o să te creadă nimeni când le spui că încasezi 7 miliarde cât tu încasezi 4 miliarde, deci trebuie să prezentăm public situația realistă finaciară a Bucureștiului. Trebuie să refinanțăm diversele datorii pe care Bucureștiul le are și aici ajutorul Ministerului de Finanțe este esențial pentru a ne duce către dobânzi cât mai mici în momentul în care suntem și transparenți, și avem și sprijinul Guvernului. Pentru marile investiții pe care urmează să le facem, metroul de suprafață, marile parcări, reabilitarea liniilor de tramvai, semaforizarea inteligentă, Centura Verde șamd, o să avem o parte de bani europeni și o să trebuiască să avem o cofinanțare pe care, din nou, cu ajutorul Guvernului României trebuie să o obținem din împrumuturi, pe care să le obținem la dobânzi cât mai mici și de aceea este esențială colaborarea între Primăria Capitalei și Guvern, prin Ministerul de Finanțe”, a declarat Nicușor Dan.

Întrebat despre posibilitatea ca Ministerul de Finanțe să acorde un sprijin financiar Primăriei Capitalei, Nicușor Dan a răspuns: „În opinia mea, așa cum este situația la acest moment, nu o să fie nevoie de un ajutor financiar din partea Guvernului prin Ministerul de Finanțe, adică o să putem să ducem bugetul, reducând bineînțeles din cheltuielile inutile, până la sfârșitul anului. În schimb, e foarte important ca, pentru investițiile pe care le vom începe și pentru care nu avem deloc banii la nivelul investițiilor pe care le plănuim, pe lângă fondurile europene să existe o cofinanțare din împrumuturi, pe care Guvernul să o garanteze pentru Primăria Capitalei”.

„Este o analiză, pe care o să o facem departament cu departament și instituție din subordine cu instituție, și o să vedeți rezultatul ei. E posibil să fie relocări de personal, deci o să fie o analiză, care o să fie și (n.r. – la nivel) financiar și de funcționare, de management”, a adăugat Nicușor Dan.

Tot miercuri, Nicușor Dan a abordat și alte subiecte din postura de Primar General ales, precum termoficarea din Capitală sau proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă, despre care spune că este ilegal și va înceta.

O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan