Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan intervine în scandalul momentului: Congresul USR a fost viciat, iar cei care l-au contestat și-au exercitat un drept constituțional

Nicușor Dan intervine în scandalul momentului: Congresul USR a fost viciat, iar cei care l-au contestat și-au exercitat un drept constituțional

Un articol de: B1.ro - 07 Mar 2019, 21:29
Foto: Nicușor Dan / Facebook Politică

Biroul Electoral Central a respins formarea alianței USR - PLUS, pe motiv că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura în Registrul partidelor  ca fiind președinți ai celor două formațiuni, ci Nicușor Dan, respectiv Raluca Daneş. În acest context, unele voci din spațiul public l-au acuzat pe Nicușor Dan că apropiați de-ai săi au contestat în instanță congresul din 2017, în urma căruia Dan Barna a fost ales lider al Uniunii, motiv pentru care s-a și ajuns la această situație.

În replică, Dan exprimă din nou convingerea că acel congres USR a fost viciat, prin anularea alegerilor delegaților Municipiului București la congres și refacerea alegerilor pe alt sistem de vot. Precizează, însă, că este singura critică pe care o are față de Uniune în cei doi ani de când și-a dat demisia.

Dan mai afirmă că membrii USR care au contestat congresul sunt oameni maturi, care și-au exercitat un drept constituțional, iar la momentul la care au inițial acest demers nu își închipuiau că cererea va avea impactul de acum. În plus, nu e vina lor că litigiul în instanță a durat un an și jumătate.

Postarea lui Nicușor Dan:

”1. Am plecat din USR prin demisia semnată la 1 iunie 2017. Din acel moment nu am mai avut vreo responsabilitate în numele USR, cu atât mai puțin responsabilitatea de a opera modificări în Registrul Partidelor în numele USR.

2. Timp de cinci luni USR-ul a avut un președinte interimar, Elek Levente. Nu înțeleg de ce acesta nu figurează ca președinte în Registrul Partidelor Politice, după demisia mea.

3. Interpretarea care circulă în spațiul public “congresul din octombrie 2017 a fost contestat de fidelii lui Nicușor Dan” lasă să se înțeleagă că membrii USR care au contestat congresul ar fi dirijați de mine. 

Pe această chestiune țin să precizez:

a) Am considerat și consider că în octombrie 2017 congresul USR a fost viciat prin anularea alegerilor delegaților Municipiului București la Congres și refacerea alegerilor pe alt sistem de vot. Este singura critică pe care am adus-o USR-ului în doi ani de când am plecat din partid.

b) Membrii USR care au contestat congresul sunt oameni maturi care și-au exercitat un drept constituțional. Înainte de Congres au solicitat o mediere juridică la o casă de avocatură externă, pentru a evita litigiul în instanță, dar au fost refuzați. Au contestat acum un an și jumătate, nu își închipuiau că cererea va avea impact acum. Nu este în niciun caz vina lor că litigiul în instanță a durat un an și jumătate”.
 

Citeşte mai multe despre:   nicusor dan,   usr,   plus
 
 
 
Loading...