Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Viziunea e să facem Capitala centru regional pe IT, industrii creative, academic și cultural. Dincolo de emoția pe care epidemia a stârnit-o, bucureștenii vor vedea că până acum nu s-a făcut nimic (VIDEO)

Nicușor Dan: Viziunea e să facem Capitala centru regional pe IT, industrii creative, academic și cultural. Dincolo de emoția pe care epidemia a stârnit-o, bucureștenii vor vedea că până acum nu s-a făcut nimic (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Iun 2020, 22:28
Nicușor Dan: Viziunea e să facem Capitala centru regional pe IT, industrii creative, academic și cultural. Dincolo de emoția pe care epidemia a stârnit-o, bucureștenii vor vedea că până acum nu s-a făcut nimic (VIDEO) Politică

Nicușor Dan, candidatul la Primăria Capitalei susținut de PNL și USR, a declarat, pentru B1 TV, că viziunea sa este de a face din București un centru regional pe IT, industrii creative, academic și cultural. A precizat, însă, că sunt probleme grave ce trebuie rezolvate întâi: cea a traficului, a poluării și a termoficării. Dan s-a arătat destul de încrezător în șansele sale de a câștiga Primăria Capitalei, argumentul său fiind că, dincolo de emoțiile generate de epidemia de coronavirus, bucureștenii vor înțelege că actuala administrație nu a făcut nimic pentru ei.

 

Nicușor Dan, candidat la Primăria Generală, despre viziunea sa pentru București

 Cum arăta Angela Similea în tinerețe. Cele mai frumoase poze cu îndrăgita cântăreață româncă (GALERIE FOTO)

Nicușor Dan a declarat, pentru B1 TV, că, odată ajuns primar al Capitalei, planul său este să transforme Bucureștiul într-un centru regional pe IT, industrii creative, academic și cultural. 

„Viziunea e să facem Bucureștiul un oraș occidental european, ceea ce nu arată acum din punct de vedere al calității vieții, și, din punct de vedere economic, în competiția globală să-l definim ca centru sud-est european, centru regional, pe IT, industrii creative, academic și cultural. Asta e viziunea, că acestea sunt avantajele noastre. Avem 100.000 de oameni în IT, o școală de film foarte apreciată. Avem pe zona creativă mulți oameni care câștigă mari concursuri internaționale. Putem, prin colaborare, să facem din București un astfel de centru”, a explicat Dan. 

Acesta a precizat, însă, că sunt probleme apăsătoare ce necesită rezolvare prima dată: „Până atunci, însă, avem de rezolvat niște probleme structurale, cea a traficului, a poluării și termoficării. Ești obligat să începi cu ele, trebuie să ai un fudament. Sunt lucruri care se pot face foarte repede. De exemplu, semaforizarea inteligentă sau managementul traficului. E o chestiune pe care poți să o faci în doi ani - doi ani și jumătate, pentru că trebuie să tragi niște cabluri și să conectezi niște semafoare la niște servere locale. 20- 30 de milioane”.

Întrebat de moderatorul Silviu Mănăstire dacă acesta este un proiect pe 8 ani, Nicușor Dan a răspuns: „Fără îndoială”.

Dan a mai afirmat că ar fi nevoie de un împrumut de 1-2 miliarde pentru ca Primăria Generală să consolideze toate clădirile cu risc seismic: „Bucureștiul are un buget de cam două miliarde de euro, jumătate la Primăria Capitalei, jumătate la sectoare. Eu aș vrea mai mult la Primăria Capitalei, pentru că aici sunt marile lucrări de infrastructură, subvenția la RADET, la transportul public. Chiar și cu această împărțire, Bucureștiul se poate dezvolta. Unde are nevoie de suportul Guvernului: după ce vom termina de expertizat și de făcut proiectele pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, probabil vom avea nevoie ca să le terminăm pe toate de un împrumul de 1-2 miliarde. Evident că primarul se va duce la premier și vor lua un credit pentru a rezolva această problemă”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Nicușor Dan: Dincolo de emoția pe care epidemia a stârnit-o, bucureștenii vor vedea că nu s-a făcut nimic în ceea ce privește traficul, sistemul de încălzire centralizată sau poluarea

 

Întrebat despre șansele sale de a câștiga Primăria Capitalei, Nicușor Dan a afirmat: „Toate sondajele care s-au făcut înainte de această epidemie spuneau că 62-65% dintre bucureșteni votează actuala opoziție la Firea / PSD. Mare parte dintre ei, în jur de trei sferturi, spuneau că vor ca partidele de dreapta să aibă un candidat unic și dacă ele vor avea un candidat unic, spuneau că-l votează. Deci înainte de această epidemie, rezultatul Opoziție versus Firea era undeva 60 - 40. După pandemie, o să măsurăm chiar începând de zilele viitoare. E adevărat că această pandemie a dat posibilitatea și autorităților locale și celor centrale să iasă în față. O să vedem”. 

„Am făcut și bilanțul cu ce a făcut Gabriela Firea în pandemie. N-a prea făcut nici pe pandemie, dar a fost la televizor. Faptul că sunt 75 de persoane infectate la un centru din subordinea Primăriei dovedește că nu a făcut ce trebuia, nu și-a testat șoferii STB cum a anunțat... Deci unul dintre lucrurile pe care le-am spus și pe care, culmea, și Gabriela Firea l-a spus este că trebuie să protejăm persoanele expuse: șoferii, funcționarii publici care intră în contact direct cu publicul și asistenții sociali. Deci exact acolo unde trebuia s-a întâmplat că nu s-au respectat niște protocoale, nu s-a testat la timp și s-a întâmplat infecția. Cred că bucureștenii, mai ales în urma unei campanii pe care o s-o ducem, dincolo de emoția pe care această epidemie a stârnit-o, o să vadă că nu s-a făcut nimic în ceea ce privește traficul, sistemul de încălzire centralizată sau poluarea, dimpotrivă, se defrișează copacii. Acesta e bilanțul. Chiar primarul spune că e aproape în incapacitate de plată. Astea sunt chestiunile pe care noi vom dezbate când va fi campania și cred că bucureștenii vor vota în cunoștință de cauză”, a mai declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.
 

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Primaria Capitalei,   Stiri Bucuresti