Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan vrea să scape Bucureștiul de cele peste 50.000 de mașini abandonate. Planurile Primarului General (VIDEO)

Nicușor Dan vrea să scape Bucureștiul de cele peste 50.000 de mașini abandonate. Planurile Primarului General (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 28 Noi 2020, 17:10
Nicușor Dan vrea să scape Bucureștiul de cele peste 50.000 de mașini abandonate. Planurile Primarului General (VIDEO) Politică

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a susținut, sâmbătă, că își dorește ridicarea maşinilor abandonate din București, al căror număr ar fi între 50.000 și 60.000. Declarația vine în contextul în care, marți, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care dă posibilitatea ridicării autoturismelor parcate ilegal.

 

Nicușor Dan, despre problema traficului și a parcărilor din București

 

Primarul General a susținut că problema transportului și a parcărilor în București este una uriașă, generată de un cert vicios: oamenii stau mult timp în trafic din cauza mașinilor parcate, legal și ilegal, pe prima bandă, iar mașinile sunt lăsate acolo deoarece oamenii le folosesc des, pentru că nu au încredere în transportul public. Nicușor Dan a precizat că bucureștenii sunt îndreptățiți să nu aibă încredere în transportul public din Capitală, așa cum este el acum.

„În opinia mea, nu este corect în momentul ăsta să penalizezi oamenii, mai puţin pe cei care parchează flagrant, pe treceri de pietoni, în staţii de autobuz, troleibuz. Trebuie să rezolvăm în mod sistematic problema asta a transportului public, împreună cu parcările. Deci, mai puţin cazurile flagrante, nu sunt pentru penalizarea conducătorilor auto”, a declarat, sâmbătă, Primarul General al Capitalei, în cadrul unei conferințe de presă.

Nicușor Dan vrea să scape Bucureștiul de cele peste 50.000 de mașini abandonate. Planurile Primarului General

 

Nicușor Dan, despre soluțiile pentru rezolvarea problemei parcărilor

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Dan a mai precizat că e nevoie ca autoritățile să încheie contracte cu marii deținători de parcări, precum hipermarketurile, și să găsească locuri alternative de parcare. 

Odată ce mașinile nu vor mai fi parcate pe prima bandă, se va da linie unică pentru transportul public și va crește viteza de deplasare a acestuia. 

„Şi undeva într-un interval de doi ani, când o să rezolvăm tipul ăsta de probleme, atunci ne putem gândi la sancţiune dacă există încălcări, dar în momentul de faţă cred că e prematur”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Dan a mai precizat că vrea, în primul rând, ridicarea maşinilor abandonate, care ar fi cam 50-60.000. 

Primarul General a mai precizat că va discuta cu reprezentanţii primăriilor de sector, iar taxele care se vor aplica celor care parchează în locuri interzise vor fi stabilite prin decizie a Consiliului General al Municipiului București.

În cadrul aceleiași conferințe, Nicușor Dan a anunțat că preţul gigacaloriei nu va crește în iarna aceasta și că subvenţia de care beneficiază bucureştenii pentru agentul termic va fi plătită în continuare, deoarece „nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci”. 

 

Mașinile parcate pe trotuar pot fi ridicate. Klaus Iohannis a promulgat legea

 

Marți, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal. 

Astfel, șoferii care își vor mai lăsa mașinile pe trotuar, în zonele pietonale sau pe spații verzi, nu vor primi doar amendă, ci vor fi nevoiți să plătească și taxa suplimentară care vine cu ridicarea mașinii.

Până acum, potrivit Codului Rutier, era posibilă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și de pe domeniul public.

Pentru parcările neregulamentare, amenda minimă e de 290 de lei, iar cea maximă de 725 de lei.