Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nicușor Dan: Vreau PMP în majoritatea Consiliului General. Discuția privind un al treilea viceprimar e închisă, legea nu permite

Nicușor Dan: Vreau PMP în majoritatea Consiliului General. Discuția privind un al treilea viceprimar e închisă, legea nu permite

Un articol de: Traian Avarvarei - 08 Oct 2020, 12:33
Nicușor Dan: Vreau PMP în majoritatea Consiliului General. Discuția privind un al treilea viceprimar e închisă, legea nu permite Foto: Inqum Photos / Octav Ganea Politică

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că își dorește cooptarea PMP pentru o majoritate în Consiliul General, dar că nu poate acorda partidului condus de Eugen Tomac o funcție de vicepremier.

 

Nicușor Dan: Vreau PMP în majoritatea CGMB

 

Nicu;ora Dan a precizat că, potrivit Codului administrativ, municipalitatea bucureşteană are doi viceprimari, iar PNL şi USR PLUS i-au desemnat deja - Sebastian Bujduveanu şi Vlad Voiculescu. Acest lucru înseamnă că zvonurile privind acordarea unui post de viceprimar și unui membru PMP nu este fezabilă.

Amintim că PMP l-a propus pe Mihai Neamțu pentru un al treilea post de viceprimar al Capitalei, afirmând că dacă unul dintre cei doi politicieni care ocupă în acest moment cele două funcții se îmbolnăvește, se pierde majoritatea în Consiliul General.

"Vreau să precizez că s-a rostologit o ştire, care nu are niciun fel de fundament, legată de un al treilea viceprimar. (...) În acest moment, noi funcţionăm după o lege, Codul administrativ, şi Codul administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari şi protocolul semnat de PNL şi USR PLUS vorbeşte de un viceprimar de la PNL şi un viceprimar de la USR PLUS. PNL l-a desemnat - Sebastian Bujduveanu, acum câteva zile, USR PLUS l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci, pe ceea ce înseamnă viceprimari discuţia este închisă", a afirmat Nicuşor Dan, pentru RFI.

 

Nicușor Dan: Împreună cu PMP putem să avem majoritatea şi la Consiliul Local al Sectorului 5

 

Potrivit acestuia, PNL, USR PLUS şi PMP trebuie să ia decizia cu privire la stabilirea majorităţii în Consiliul General.

"În ceea ce priveşte majoritatea din Consiliul General, aici ştiţi că sunt 55 de consilieri, majoritatea simplă este de 28 de consilieri. PNL şi USR PLUS au împreună 29 de consilieri - deci cu unul mai mult decât majoritatea -, PMP are cinci consilieri şi, da, mi-aş dori ca în majoritatea care va guverna Consiliul General să facă parte şi PMP. Dar asta este o decizie pe care trebuie să o ia împreună, după ce este stabilită definitiv componenţa Consiliului General. E o decizie pe care s-o ia împreună consilierii celor trei partide. Mi-aş dori să fie şi PMP-ul, din două motive: unul - pentru a avea o majoritate mai largă, care să preîntâmpine absenţe sau incidente, care pot să apară oricând; doi: pentru că împreună cu PMP-ul putem să avem majoritatea şi la Consiliul Local al Sectorului 5, singurul la care în momentul ăsta PNL şi USR PLUS nu pot să facă singuri majoritatea", a explicat Dan.DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   Primaria Capitalei,   PMP