Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Noi lideri pentru grupurile parlamentare PSD și UDMR

Noi lideri pentru grupurile parlamentare PSD și UDMR

Un articol de: - 01 Sep 2015, 20:18
Noi lideri pentru grupurile parlamentare PSD și UDMR Politică

A doua sesiune parlamentară ordinară a acestui an începe cu noi lideri pentru grupurile senatoriale ale PSD și UDMR. Așadar, senatorul Ilie Sârbu a renunțat la șefia grupului PSD și a fost înlocuit de Mihai Fifor, iar Tanczos Barna îl ia locul lui Marko Bela la conducerea grupului UDMR, informează Agerpres.

Din conducerea grupului parlamentar al PSD-UNPR, cu 81 de senatori, vor mai face parte viceliderii Laurențiu Coca, Petru Alexandru Frătean, Marian Pavel, Doina Silistru, Haralambie Vochițoiu. Secretar va fi Viorel Chiriac, iar senatoarea Gabriela Firea și-a menținut calitatea de purtător de cuvânt al grupului.

Grupul UDMR, format din 8 senatori, îl va avea ca lider pe Tanczos Barna, ca vicelider pe Pataki Csaba și secretar — Klarik Laszlo Atilla.

Structura de conducere a celorlalte grupuri parlamentare din Senat a rămas neschimbată.

Liderul grupului PNL, grup care are 60 de senatori, rămâne Ion Popa. Vicelideri ai grupului PNL sunt Octavian Motoc, Mariana Câmpeanu, Dorin Dobra, Dumitru Oprea și Emil Pașcan. Secretar este, ca și în sesiunea trecută, Dinică Marinică.

La nivelul grupului liberal-conservator (LC-ALDE), lider va fi în continuare Dumitru Pelican, în timp ce vicelideri au fost desemnați Nicolae Nasta și Eugen Durbacă, iar pentru funcția de secretar a fost nominalizată Cristiana Anghel, care a deținut și în sesiunea anterioară această calitate.


Citeşte mai multe despre:   PSD,   UDMR,   UNPR,   Gabriela Firea,   PNL,   cristiana anghel