Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Noile măsuri pentru școala online. Cum vor fi ajutați elevii și profesorii (VIDEO)

Noile măsuri pentru școala online. Cum vor fi ajutați elevii și profesorii (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 08 Noi 2020, 20:51
Noile măsuri pentru școala online. Cum vor fi ajutați elevii și profesorii (VIDEO) Foto: Monica Anisie / Facebook Politică

Webinarii pentru profesori, tablete pentru copii, dar şi un TelVerde la care putem apela atunci când dăm de greu - acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate de Guvernul condus de Ludovic Orban pentru a ajuta sistemul de învăţământ. Asta după ce autorităţile au decis să introducă toate şcolile în scenariul roşu, informează B1 TV.

 

Noi măsuri în sprijinul elevilor și profesorilor, după ce a fost dispusă trecerea tuturor școlilor în sistem online

 

Al doilea val de infectări cu coronavirus a prins sistemul sanitar la fel de nepregătit. Numărul îmbolnăvirilor creşte pe zi ce trece, iar şcolile ar putea deveni adevărate focare. Tocmai de aceea, Guvernul a decis trecerea tuturor şcolilor în scenariul roşu, informează B1 TV. 

În acest context, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a publicat un set de măsuri care au fost gândite atât pentru binele elevilor, cât şi ca ajutor pentru personalul didactic care nu are competenţe dezvoltate pentru utilizarea mediului online. 

Conform acesteia, toți profesorii care au nevoie de îndrumare pentru învățarea online vor beneficia, începând de marți, de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experți din Ministerul Educației.

De asemenea, Monica Anisie a anunțat că, săptămâna viitoare, vor fi distribuite în țară încă 82.000 de tablete, iar copiii fără acces la internet vor primi acasă materiale didactice. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România

Iar elevii vor scăpa de o grijă în aceste două semestre, tezele nu se mai susțin, ele fiind înlocuite cu evaluări sumative„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar. Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a declarat ministrul liberal al Educației.

Anisie a mai anunțat şi că, de săptămâna viitoare, va fi pus la dispoziție, la nivel de județ, un TelVerde pentru profesori, elevi și părinți, unde vor fi răspunsuri și soluții la probleme punctuale.

 

Profesorii trebuie să predea online, „în conformitate cu prevederile legale”

 

În contextul în care tot mai mulți elevi s-au plânsprofesorii lor refuză să susțină orele pe internet, ministrul Educației a susținut că în cazul acestor cadre didactice se iau și se vor mai lua măsuri.

Monica Anisie a dat și două exemple: „În județul Vrancea un profesor a fost sancționat pentru că nu a vrut să desfășoare învățământ online: i s-au tăiat orele respective din salariu și a primit o sancțiune disciplinară. În județul Dâmbovița chiar s-a ajuns la desfacerea contractului de muncă pentru o învățătoare care a refuzat să desfășoare orele online”.

Ministrul Educației a subliniat că profesorii au obligația să predea nu doar față în față, ci și online, „în conformitate cu prevederile legale”.

De luni, toate școlile din România intră în scenariul roșu, deci cu predare exclusiv online, ca parte a unui set de noi măsuri anticoronavirus.

Citeşte mai multe despre:   Monica Anisie,   Ministerul Educatiei,   webminarii,   tablete pentru elevi,   scoala online,   profesori,   scoli,   elevi,   lectii online