Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nou scandal în USR PLUS. Subprefectul de Alba, Viorel Rașcovici, demisionează după controversele privind studiile universitare

Nou scandal în USR PLUS. Subprefectul de Alba, Viorel Rașcovici, demisionează după controversele privind studiile universitare

Un articol de: George Lupu - 07 Mai 2021, 12:11
Nou scandal în USR PLUS. Subprefectul de Alba, Viorel Rașcovici, demisionează după controversele privind studiile universitare Politică

Subprefectul de Alba, Viorel Rașcovici, susținut de USR PLUS a anunțat că demisionează în urma scandalului privind studiile universitare. Acesta a anunțat pe grupurile interne ale partidului că va depune la Ministerul de Interne demisia în cursul zilei de vineri.

Viorel Roșcovici și-a trecut în CV că a urmat studii superioare la ”Universitatea Internațională Deschisă Tecnoeconomie și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”. Universitatea respectivă era neacreditată, potrivit G4media.ro.

În vârstă de 52 de ani, Viorel Raşcovici a fost desemnat la sfârşitul lunii februarie de USR PLUS pentru funcţia de subprefect.

Preşedinte al USR Cergău, comună în care a fost ales anul trecut consilier local, Raşcovici este fost poliţist, acesta ocupând în cadrul IPJ Alba funcţii precum agent şef principal în cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Blaj şi organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în perioada 2005 – 2016.

Potrivit CV-ului, Viorel Raşcovici este absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie Câmpina şi al Facultăţii de Drept Legislaţie Internaţională Comparată, Diplomaţie şi Consultanţă Juridică-Economică, din cadrul Academiei de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană din Bucureşti. El a susţinut că absolvit şi un curs post universitar de un an în Psihologie Judiciară, la Facultatea de Psihologie, Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Diploma de licenţă pe care o deţine Raşcovici nu ar fi valabilă însă, fiind vorba de o universitate neacreditată.

Citeşte mai multe despre:   USR PLUS,   Viorel Rascovici